Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή κόντρα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για το «δάνειο Κασσελάκη»

Σκληρή κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για το «δάνειο Κασσελάκη»

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο κάδρο της Κουμουνδούρου η… «ασυλία» της κυβέρνησης. «Ο νόμος είναι σαφής» λένε στην Πειραιώς.

Η εισαγγελική έρευνα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία δόθηκαν χρήματα στο ταμείο του κόμματος για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος, πυροδότησε κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα στο φως, δεν υπάρχει παραβίαση, ειδικά ως προς το πόθεν έσχες, απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας «ευπρόσδεκτη» την εισαγγελική έρευνα και υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση για 2023 και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει νομοθεσία.

Σχολιάζουν μάλιστα δηκτικά πως τα όσα συμβαίνουν έρχονται «σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη που υπήρξαν εκκρεμότητες με το πόθεν έσχες (…)».

Δείτε τον νόμο λένε στη Ν.Δ.

Στα όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και την υποσημείωση πως όλα αυτά έγιναν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016.

Από την Πειραιώς γίνεται λεπτομερή αναφορά στη σχετική διάταξη για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρείες και διαπιστώνουν πως ο κ. Κασσελάκης συνομολογεί ότι έχει ακόμη την κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιρειών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία.

Η απάντηση Κασσελάκη με αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024