Σκληρή κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για το «δάνειο Κασσελάκη»
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο κάδρο της Κουμουνδούρου η… «ασυλία» της κυβέρνησης. «Ο νόμος είναι σαφής» λένε στην Πειραιώς.
Η εισαγγελική έρευνα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία δόθηκαν χρήματα στο ταμείο του κόμματος για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος, πυροδότησε κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ
Όλα στο φως, δεν υπάρχει παραβίαση, ειδικά ως προς το πόθεν έσχες, απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας «ευπρόσδεκτη» την εισαγγελική έρευνα και υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση για 2023 και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει νομοθεσία.
Σχολιάζουν μάλιστα δηκτικά πως τα όσα συμβαίνουν έρχονται «σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη που υπήρξαν εκκρεμότητες με το πόθεν έσχες (…)».
Δείτε τον νόμο λένε στη Ν.Δ.
Στα όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και την υποσημείωση πως όλα αυτά έγιναν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016.
Από την Πειραιώς γίνεται λεπτομερή αναφορά στη σχετική διάταξη για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρείες και διαπιστώνουν πως ο κ. Κασσελάκης συνομολογεί ότι έχει ακόμη την κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιρειών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία.
Η απάντηση Κασσελάκη με αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία
«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.
- Σακελλαρίδης – Νέα Αριστερά: Έκτακτο συνέδριο τον Οκτώβριο, θα είμαστε παρόντες στις εκλογές
- Χαμός από 100.000 Νορβηγούς στο Όσλο: Υποδοχή ηρώων στην Εθνική μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ (vids)
- Για νέα μαζική εγκατάλειψη σκύλων στο κέντρο της Τρίπολης κάνει λόγο ο Δήμος Τρίπολης
- Ανασφάλιστα και με λιγοστούς ελέγχους τα εργοστάσια που καίγονται – Ποιος αναλαμβάνει την περιβαλλοντική ευθύνη;
- ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]
- Η εκρηκτική Σάσα Μπάστα για αγορές εσωρούχων στη Μύκονο
- Σαλμονέλα στη Λαμία: Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων
- Γαλλία – Ισπανία: Ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» για μια θέση στον τελικό του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





























![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442