Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για εισαγγελική έρευνα σε Κασσελάκη: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για εισαγγελική έρευνα σε Κασσελάκη: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το δάνειο. «Δεν υπάρχει παραβίαση, Δεν έχει καμία εξωχώρια», απαντούν από την Κουμουνδούρου.

Όλα στο φως και πως δεν υπάρχει παραβίαση, ειδικά ως προς το Πόθεν Έσχες, απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασελάκης. Η εταιρεία έδωσε χρήματα στο ταμείο του κόμματος για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος.Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, αναφέρουν πηγές, και μάλιστα από τον περιβάλλον του κ. Κασσελάκη αναφέρουν ότι “Ευπρόσδεκτη”, και όλα στο φως.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές δεν υπάρχει παραβίαση πόθεν έσχες γιατί δεν υπόχρεος, κάτι το οποίο έχει αναφέρει εκ νέου. Τονίζεται ότι υπάρχει μία διχογνωμία για το αν οι μη Κοινοβουλευτικοί πρόεδροι έχουν τις ίδιες δεσμεύσεις, ωστόσο ήδη ο κ. Κασσελάκης έχει προβεί σε κινήσεις για τη μεταβίβαση των όποιων ποσοστώνπου  διαθέτει σε εταιρεία.

Θυμίζουν οι ίδιες πηγές, ότι ο ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία εξωχωρια, είναι όλα όσα έχει φανερά και είναι φορολογημένα με 50%. Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση για 2023 και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει νομοθεσία.

Όπως σχολιάζουν δηκτικά, σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη που υπήρξαν εκκρεμότητες με το Πόθεν Έσχες και είχαν εμφάνιση σε διάφορες λίστες. Όσα κατέχει ο κ. Κασσελάκης, τονίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφανή, φορολογημένα και καθαρά και προσθέτουν ότι δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν επιχειρηματίας και είχε δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κσσσελάκης. (Αρχειο)

Οι καταγγελίες

Ο πρώην Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα του κόμματος, έχει εξαπολύσει πυρά κατά του προεδρικού περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει. Ο κ. Γεωργόπουλος, είχε απομακρυνθεί από το κόμμα με εντολή του Στεφανου Κασσελάκη, και ο ίδιος απαντά σε δημοσιεύματα με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το δάνειο του Κασσελάκη και την εξωχωρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία χρηματοδότησε την Left Media ΑΕ ώστε υποτίθεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων

Ανω – κάτω με το δάνειο

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο διαρρέουν σε σειρά ΜΜΕ ότι εγώ είμαι δήθεν ο υπεύθυνος για τα δημοσιεύματα που αφορούν την εξωχώρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία χρηματοδότησε την Left Media ΑΕ ώστε υποτίθεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας.

Συγκεκριμένα:

1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.)».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024