Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου θα φιλοξενήσει επισκέπτες έναντι 8 ευρώ στη μυστική του βιβλιοθήκη

Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου θα φιλοξενήσει επισκέπτες έναντι 8 ευρώ στη μυστική του βιβλιοθήκη

Οι επισκέπτες μπορούν να εντρυφήσουν στην ιστορία του ορόσημου του Λονδίνου σε μια μοναδική διαμονή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Αυτή η διαμονή προσδίδει ένα εντελώς διαφορετικό νόημα σε αυτό που ονομάζουμε «διάβασμα πριν τον ύπνο».

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου ανοίγει την κρυμμένη βιβλιοθήκη του για μια μοναδική διανυκτέρευση προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Oι επισκέπτες θα λάβουν υπογεγραμμένα και σφραγισμένα αντίγραφα βιβλίων που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί – μεταξύ των οποίων το βιβλίο The Reappearance of Rachel Price της Χόλι Τζάκσον και το Camino Ghosts του Τζον Γκρίσαμ – και στη συνέχεια θα ανέβουν στον περίφημο τρούλο για να ολοκληρώσουν τη διαμονή τους

Για μία μόνο νύχτα, δύο επισκέπτες θα μπορέσουν να μείνουν στο «μυστικό» δωμάτιο του ιστορικού ορόσημου του Λονδίνου στις 15 Μαρτίου. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος διανυκτερεύει επίσημα μέσα στον καθεδρικό ναό, ;έπειτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μια εθελοντική οργάνωση προστάτευε τον χώρο από τους βομβαρδισμούς.

To καλωσόρισμα και η σπάνια συλλογή των 22.000 γραπτών

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι επισκέπτες θα εισέλθουν στον καθεδρικό ναό από την πόρτα του καθηγούμενου και θα ανέβουν τη σκάλα, που σχεδίασε ο Άγγλος αρχιτέκτονας Sir Christopher Wren πριν από περισσότερα από 300 χρόνια.

Στην κορυφή της σκάλας βρίσκεται η πρόσφατα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη, η οποία χρονολογείται από το 1709 και φιλοξενεί μια σπάνια συλλογή περισσότερων από 22.000 γραπτών κειμένων, από μεσαιωνικά χειρόγραφα, βιβλία από τις πρώτες μέρες της τυπογραφίας μέχρι τις επερχόμενες κυκλοφορίες.

«Από την εξερεύνηση των μυστικών γωνιών του καθεδρικού ναού και την ανάβαση στην κορυφή του διάσημου τρούλου μέχρι την ανάγνωση των επερχόμενων κυκλοφοριών του Penguin Random House US, αυτή η μοναδική εμπειρία έχει κάτι το παραμυθένιο»

Η διαμονή περιλαμβάνει καλωσόρισμα από τον καθηγούμενο, ξενάγηση στον καθεδρικό ναό και δείπνο σε κοντινό εστιατόριο.

Το επόμενο πρωί, μετά το πρωινό, οι επισκέπτες θα λάβουν υπογεγραμμένα και σφραγισμένα αντίγραφα βιβλίων που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί – μεταξύ των οποίων το βιβλίο The Reappearance of Rachel Price της Χόλι Τζάκσον και το Camino Ghosts του Τζον Γκρίσαμ – και στη συνέχεια θα ανέβουν στον περίφημο τρούλο για να ολοκληρώσουν τη διαμονή τους.

Ανοίγουν οι πόρτες για τους βιβλιοφάγους

Η Sandra Lynes Timbrell, διευθύντρια του τομέα απασχόλησης των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, δήλωσε: «Η πρόσφατα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου ήταν για πολύ καιρό ένα κρυμμένο διαμάντι – έξυπνα κρυμμένο από την ευφυή αρχιτεκτονική του Sir Christopher Wren».

«Κάποιοι πολύ τυχεροί επισκέπτες θα έχουν τώρα την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιστορία και στο θαύμα του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου με αυτή την πραγματικά μοναδική διαμονή».

Η επίσκεψη, η οποία κοστίζει 7 λίρες ανά διανυκτέρευση, θα είναι διαθέσιμη μέσω της Airbnb με τις αιτήσεις κράτησης να ξεκινούν στις 12 Μαρτίου στις 10 π.μ.

Η γενική διευθύντρια της Airbnb για τη Βόρεια Ευρώπη, Amanda Cupples, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «ενθουσιασμένη» που ανοίγει τις πόρτες της βιβλιοθήκης στους βιβλιοφάγους, τους λάτρεις της ιστορίας και όσους αναζητούν μια μοναδική εμπειρία στην πρωτεύουσα.

Η Alyssa Castaneda, διευθύντρια στρατηγικής της μάρκας της Penguin Random House στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία με την Airbnb είναι μια πραγματική γιορτή των αναγνωστών με τον πιο μαγικό τρόπο.

Από την εξερεύνηση των μυστικών γωνιών του Καθεδρικού ναού και την ανάβαση στην κορυφή του διάσημου τρούλου μέχρι την ανάγνωση των επερχόμενων κυκλοφοριών του Penguin Random House US, αυτή η μοναδική εμπειρία έχει κάτι το παραμυθένιο».

*Με πληροφορίες από: Guardian | Kεντρική φωτογραφία θέματος: DAVID ILIFF |  CC BY-SA 3.0

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024