Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο εμβληματικός πύργος BT του Λονδίνου που μοιάζει με γιγάντιο κατσαβίδι θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ο εμβληματικός πύργος BT του Λονδίνου που μοιάζει με γιγάντιο κατσαβίδι θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ο πύργος που ενέπνευσε ακόμη και τους στίχους των Coldplay: «τα φώτα θα σε οδηγήσουν στο σπίτι» πωλήθηκε για 321 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πύργος BT μπορεί να μοιάζει με ένα γιγάντιο κατσαβίδι, αλλά αποτελεί ένα θρυλικό και αγαπημένο στοιχείο του «ορίζοντα» του Λονδίνου. Στην πραγματικότητα, ο πύργος, ο οποίος χτίστηκε το 1964, είναι τόσο αγαπητός που ενέπνευσε ακόμη και τους στίχους των Coldplay: «τα φώτα θα σε οδηγήσουν στο σπίτι». Σύντομα δε, θα μπορείτε να διανυκτερεύσετε μέσα στο μυθικό οικοδόμημα, καθώς μετατρέπεται σε ξενοδοχείο.

Ο Tyler Morse, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της MCR Hotels, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε αυτό το αγαπημένο κτίριο και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη σχεδίων που θα αφηγούνται την ιστορία του ως εμβληματικό ξενοδοχείο, ανοίγοντας τις πόρτες του για να το απολαύσουν οι επόμενες γενιές».

Ο όμιλος BT Group ανακοίνωσε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 ότι θα πουλήσει τον πύργο BT Tower έναντι 275 εκατομμυρίων λιρών στην MCR Hotels, η οποία θα μετατρέψει το κτίριο που είναι διατηρητέο βαθμού ΙΙ σε ένα κομψό ξενοδοχείο.

Η MCR θα συνεργαστεί με το αρχιτεκτονικό γραφείο Heatherwick Studio, που εδρεύει στο Λονδίνο και το οποίο ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Thomas Heatherwick. Ο Heatherwick, ο σχεδιαστής του Coal Drops Yard, των τεράστιων νέων γραφείων της Google και της Garden Bridge που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, είναι γνωστός για τα κομψά, φουτουριστικά σχέδιά του που χαρακτηρίζονται από άφθονο πράσινο και φυτά. Έτσι, ο ανακαινισμένος πύργος πιθανότατα θα δείχνει αρκετά δροσερός.

«Ο πύργος BT βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου»

Παλαιότερα ο πύργος είχε ένα υπέροχο ρετρό περιστρεφόμενο εστιατόριο στον υψηλότερο όροφο του, το «Top of the Tower». Έπρεπε να κλείσει το 1971 για λόγους ασφαλείας, αλλά όλοι ελπίζουν ότι θα μπορούσε να κάνει μια ηρωική επιστροφή.

Η πώληση του κτιρίου αποτελεί μέρος των σχεδίων της BT Group για περικοπή του προϋπολογισμού, με την εταιρεία να έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των γραφείων της από περισσότερα από 300 σε 30

Η MCR δήλωσε ότι θα περάσει ακόμη λίγος καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου, καθώς ο όμιλος BT Group θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις. Ο ξενοδοχειακός όμιλος θα πρέπει επίσης να συνεργαστεί με τις τοπικές κοινότητες πριν αποκαλυφθούν οι προτάσεις.

Ο Brent Mathews, διευθυντής ακινήτων του BT Group, δήλωσε: «Ο πύργος BT βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που είμαστε ιδιοκτήτες αυτού του σπουδαίου αξιοθέατου από το 1984. Έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη μετάδοση των κλήσεων, των μηνυμάτων και των τηλεοπτικών σημάτων του έθνους, όμως πλέον προσφέρουμε περιεχόμενο και επικοινωνία χρησιμοποιώντας άλλα μέσα.

Αυτή η συμφωνία με την MCR θα επιτρέψει στον πύργο BT να αποκτήσει έναν νέο σκοπό, διατηρώντας αυτό το εμβληματικό κτίριο για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο Tyler Morse, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της MCR Hotels, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε αυτό το αγαπημένο κτίριο και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη σχεδίων που θα αφηγούνται την ιστορία του ως εμβληματικό ξενοδοχείο, ανοίγοντας τις πόρτες του για να το απολαύσουν οι επόμενες γενιές».

Η πώληση του κτιρίου αποτελεί μέρος των σχεδίων της BT Group για περικοπή του προϋπολογισμού, με την εταιρεία να έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των γραφείων της από περισσότερα από 300 σε 30. Αυτό περιελάμβανε την πώληση της πρώην έδρας της, του BT Centre, έναντι 210 εκατ. λιρών το 2019. Έκτοτε, η εταιρεία έχει μετακομίσει σε ένα νέο κέντρο στο Aldgate, στο Σίτι του Λονδίνου.

View this post on Instagram

A post shared by Fanwang (@fanwang0205)

Αυτές οι περικοπές περιλαμβάνουν την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Τον περασμένο Μάιο, η BT αποκάλυψε ότι θα περικόψει έως και 55.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία έως το 2030, επικαλούμενη την ανάγκη για μια πιο λιτή επιχείρηση αλλά η απόφαση φανερώνει και τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η τελευταία κίνηση θα μειώσει τον παγκόσμιο αριθμό των εργαζομένων της από 130.000 σε 75.000 έως 90.000 έως το 2030.

*Mε πληροφορίες από Guardian & Timeout | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Paolo Margari | Flickr

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024