Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το email της Ασημακοπούλου - Ερωτήματα για την επιστολική ψήφο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το email της Ασημακοπούλου – Ερωτήματα για την επιστολική ψήφο

Τίθενται ερωτήματα για το κατά πόσο είναι ασφαλής ο τρόπος που θα γίνει η επιστολική ψήφος μετά τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ερωτήματα για την ασφάλεια της επιστολικής ψήφου έθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας με αφορμή τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Μπάρκας διερωτήθηκε κατά πόσο είναι ασφαλής ο τρόπος που θα γίνει η επιστολική ψήφος. «Εγώ δεν έχω εκλογικούς καταλόγους. Για να πάρεις εκλογικούς καταλόγους από το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να το αιτηθείς. Άρα αν η κ. Ασημακοπούλου έχει αιτηθεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξει. Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι δεν έδωσε τίποτα. η κ. Ασημακοπούλου έστειλε email σε ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ να παρακολουθήσουν την κ. Ασημακοπούλου».

«Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου»

Ακολούθως έφερε ως παράδειγμα συγγενικό του πρόσωπο που έλαβε email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Ένας μάλιστα είναι και συγγενής μου και διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία, είναι καθηγητής, και έλαβε email ένα newsletter. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ο συγγενής μου δεν είναι Συριζαίος αλλά ούτε έχει σχέση με τη ΝΔ. Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει email. Το γεγονός μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το email»

«Εγώ διάβασα την απάντηση της κ. Ασημακοπούλου που ανέφερε πως αυτά τα email τα είχε συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο δεν μπορεί να έχει δώσει mail. Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το email. Αυτό γίνεται μόνο από προσωπικό αρχείο που έχει ο βουλευτής και πάντα έπειτα από άδεια. Κράτησα την δήλωσή της», υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Καταληκτικά ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι ατυχής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024