Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για την Ασημακοπούλου - «Η σιωπή της Κεραμέως είναι ύποπτη»

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για την Ασημακοπούλου – «Η σιωπή της Κεραμέως είναι ύποπτη»

«Η λαλίστατη υπουργός Εσωτερικών, που προσπάθησε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο με εκπρόθεσμη τροπολογία, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί δημόσια στους καταγγέλλοντες», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

Το θέμα της διαρροής προσωπικών στοιχείων εκλογέων του εξωτερικού στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απαντήσεις από την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «πληθαίνουν καθημερινά οι δημόσιες καταγγελίες χιλιάδων εκλογέων του εξωτερικού ότι τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας τους, που ήταν συνδεδεμένα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, διέρρευσαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Και προσθέτει πως «επί τρεις ημέρες, η κυρία Ασημακοπούλου αναμασά αντικρουόμενες δικαιολογίες και το υπουργείο Εσωτερικών σιωπά».

«Η λαλίστατη υπουργός Εσωτερικών, που προσπάθησε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο με εκπρόθεσμη τροπολογία, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί δημόσια στους καταγγέλλοντες και όχι μόνο, προκειμένου να εγγυηθεί της θεσμικής λειτουργίας του κράτους», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Για να καταλήξει πως «η σιωπή της κυρίας Κεραμέως είναι ύποπτη και την καλούμε εκ νέου να απαντήσει στις καταγγελίες».

Η ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Ερώτηση με θέμα «Διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων» κατέθεσαν προς την υπουργό Εσωτερικών 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή.

Στην ερώτησή τους, την οποία κοινοποιούν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφέρουν ότι «την Παρασκευή 1/3/2024 και έκτοτε, είδαν το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες Ελλήνων εξωτερικού που είχαν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, ότι έλαβαν διαφημιστικό email από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς ποτέ να έχουν δώσει σε αυτήν τα στοιχεία επικοινωνίας τους ή να έχουν συναινέσει στην επεξεργασία τους».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η προεκλογική επικοινωνία της κυρίας Ασημακοπούλου «παραβιάζει κατάφορα τη νομοθεσία προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024