Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τέιλορ Σουίφτ έχει συγγένεια με την Έμιλι Ντίκινσον όπως αποκαλύπτει γενεαλογική εταιρεία

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει συγγένεια με την Έμιλι Ντίκινσον όπως αποκαλύπτει γενεαλογική εταιρεία

Το Ancestry.com λέει ότι η τραγουδίστρια και η ποιήτρια είναι ξαδέρφες καθώς και οι δύο κατάγονται από έναν Άγγλο μετανάστη του 17ου αιώνα.

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι συγγενής της ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον, σύμφωνα με το Ancestry.com, το οποίο μοιράστηκε την είδηση με αποκλειστικό ρεπορτάζ στο NBC’s Today.

«Παρέμειναν στο Κονέκτικατ για έξι γενιές»

Τη Δευτέρα, η εταιρεία γενεαλογίας αποκάλυψε ότι «η Σουίφτ και η Ντίκινσον κατάγονται και οι δύο από έναν Άγγλο μετανάστη του 17ου αιώνα (ο ένατος προπάππους της Σουίφτ και ο έκτος προπάππους της Ντίκινσον, ο οποίος ήταν πρώτος κάτοικος του Γουίντσορ, Κονέκτικατ)».

Ενώ η Σουίφτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ασία στο πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης περιοδείας της Eras, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία ότι η συγγραφή του νέου της άλμπουμ τα τελευταία δύο χρόνια της θύμισε «γιατί το να γράφω τραγούδια είναι κάτι που πραγματικά με βοηθάει να ανταπεξέλθω στη ζωή μου»

Οι πρόγονοι της Σουίφτ προφανώς «παρέμειναν στο Κονέκτικατ για έξι γενιές μέχρι που οι δικοί της πρόγονοι εγκαταστάθηκαν τελικά στη βορειοδυτική Πενσυλβάνια».

10 Δεκεμβρίου 2020

Η Ντίκινσον και η Σουίφτ είναι μακρινές ξαδέρφες. Η Ντίκινσον, που γεννήθηκε το 1830 στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μορφές της αμερικανικής ποίησης. Η Ντίκινσον έζησε ως «μοναχή» στο σπίτι της οικογένειάς της και δημοσίευσε μόνο ανώνυμα όσο ζούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουίφτ έχει αναφερθεί στο παρελθόν στην ποιήτρια σε δημόσια σχόλια για τη σύνθεση τραγουδιών της. Το 2022, ενώ παραλάμβανε το βραβείο τραγουδοποιού-καλλιτέχνη της δεκαετίας από τη Διεθνή Ένωση Τραγουδοποιών του Νάσβιλ, είπε: «Αν οι στίχοι μου ακούγονται σαν ένα γράμμα που έγραψε η προγιαγιά της Έμιλι Ντίκινσον ενώ έραβε μια δαντελένια κουρτίνα, αυτό σημαίνει ότι η γραφή μου ανήκει στους «στίχους με πένα*».

Οι θαυμαστές έχουν επίσης συνδέσει εδώ και καιρό το ένατο στούντιο άλμπουμ της Swift, Evermore, με την Ντίκινσον, σημειώνοντας ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ – 10 Δεκεμβρίου 2020 – ήταν τα γενέθλια της Ντίκινσον, μεταξύ άλλων στιχουργικών συνδέσεων με την πεζογραφία της ποιήτριας.

Η είδηση αυτής της οικογενειακής σχέσης είναι εύλογη δεδομένου ότι το επερχόμενο άλμπουμ της Σουίφτ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο έχει τίτλο The Tortured Poets Department ( ή αλλιώς «Το Τμήμα των Βασανισμένων Ποιητών»).

Ενώ η Σουίφτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ασία στο πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης περιοδείας της Eras, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία ότι η συγγραφή του νέου της άλμπουμ τα τελευταία δύο χρόνια της θύμισε «γιατί το να γράφω τραγούδια είναι κάτι που πραγματικά με βοηθάει να ανταπεξέλθω στη ζωή μου».

*Η Τέιλορ Σουίφτ ταξινομεί τους στίχους της σε τρεις κατηγορίες με θέμα το στυλό «dorky». Οι στίχοι με πένα είναι αυτοί που έχει γράψει με «απαρχαιωμένες» λέξεις.

*Κεντρική φωτογραφία θέματος: Νταγκεροτυπία της ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον, τραβηγμένη γύρω στο 1848. (Το πρωτότυπο είναι χαραγμένο.) Από τη συλλογή εικόνων Todd-Bingham Picture Collection and Family Papers, Yale University Manuscripts & Archives Digital Images Database, Yale University, New Haven, Connecticut | Wikimedia Commons | Public Domain | Reuters | Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024