Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χάος στην Ιταλία με τους διαιτητές

Χάος στην Ιταλία με τους διαιτητές

Η Λάτσιο ζητά να φύγει η διαιτησία από ομοσπονδία και Λίγκα και να δημιουργηθεί νέα ανεξάρτητη αρχή.

Η Λάτσιο συνεχίζει τις διαμαρτυρίες της για τους διαιτητές. Πριν από μερικές εβδομάδες, η εντός έδρας ήττα από την Μπολόνια ήταν αμφιλεγόμενη.

Όμως όσα έγιναν στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Μίλαν έκαναν τους «λατσιάλι» να εκραγούν. Ο Κλαούντιο Λοτίτο, πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου (και γερουσιαστής της Δημοκρατίας της Ιταλίας) επιβεβαίωσε ότι χρειάζεται ένα τρίτο διαιτητικό όργανο που δεν εξαρτάται ούτε από την ιταλική ομοσπονδία ούτε από τη Λίγκα. Οι διαιτητές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Η Λάτσιο έχασε με γκολ του Οκαφόρ στο 88′ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με τρεις παίκτες λιγότερους από ισάριθμες αποβολες.

Ο διαιτητής Ντι Μπέλο, σύμφωνα με το Sky Sport, δεν θα διαιτητεύσει τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα αφού του επιβλήθηκε ποινή από την ιταλική ΚΕΔ (το όργανο που ορίζει διαιτητές με επικεφαλής τον Ρόκι).

Ο Λοτίτο διέταξε «silenzio stampa» (καμία δήλωση στον Τύπο) μετά τη Μπολόνια, αλλά τώρα βγήκε έξαλλος να μιλήσει για όλα. «Οι παίκτες κατέληξαν θλιμμένοι, απογοητευμένοι και αδικημένοι. Για να μην πω κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι σκέφτηκε η UEFA βλέποντας τον αγώνα, σίγουρα η κατάστασή μας, στην Ιταλία, εκλαμβάνεται ως ιδιαίτερη στο ευρωπαϊκό σύστημα. Θα υιοθετήσουμε μια συμπεριφορά που ακολουθούν όλοι οι πολίτες όταν υπάρχει παραβίαση, συνειδητή και όχι ακούσια, των κανόνων. Θα αποφασίσουν τα όργανα». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Λάτσιο ότι θα πάει σε διάφορους οργανισμούς για να βρει λύσεις και το δίκιο του.

Νέο όργανο για τους διαιτητές

Ο Λοτίτο θέλει οι διαιτητές να μην εξαρτώνται από την ιταλική ομοσπονδία: «Στο πρωτάθλημα (Lega Serie A) λάβαμε ένα ψήφισμα που ψηφίστηκε «ομόφωνα με το οποίο ζητάμε να φύγουμε από την Ομοσπονδία επειδή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να παραμείνουμε στο σύστημα. Μέχρι σήμερα υπάρχει ομόφωνη θέση για το τι έχει αποφασιστεί, δεν υπάρχει καλή διαιτησία και αίσθημα δικαίου στη Serie A. Εχουμε υποστεί και οικονομική ζημιά. Γεγονός είναι ότι το σύστημα χάνει την αξιοπιστία του. Όποιος είναι αρμόδιος να προτείνει λύσεις, αλλά δεν το κάνει. Σε αυτό το σημείο, για να μην ταλαιπωρηθούμε άλλο, πηγαίνουμε στους θεσμούς για να διορθωθούν οι παραβάσεις των κανόνων. Από θεσμική άποψη, καθώς είμαι γερουσιαστής της Δημοκρατίας, θα πάω στα αρμόδια όργανα.

Δεν μιλάω για τα επεισόδια, μιλάω για το συνολικό σύστημα. Τα σημερινά επεισόδια δείχνουν ότι κάτι στο σύστημα δεν λειτουργεί. Δεν ξέρω κανέναν και δεν μιλάω με κανέναν, έδωσα ακριβείς οδηγίες. Ο διαιτητής είναι κριτής που πρέπει να αξιολογεί αντικειμενικά τις καταστάσεις, όταν όλα αυτά λείπουν τότε υπάρχει πρόβλημα», κατέληξε.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024