Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτεΐνη: Πόση πρέπει να καταναλώνεις με βάση την ηλικία σου

Πρωτεΐνη: Πόση πρέπει να καταναλώνεις με βάση την ηλικία σου

Και σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι συμπληρώματα

Η πρωτεΐνη  είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για το χτίσιμο και τη διατήρηση των μυών μας. Επειδή η πρωτεΐνη συνθέτει ένζυμα που βοηθούν στον έλεγχο των χημικών διεργασιών που μας κρατούν ζωντανούς, είναι επιτακτική ανάγκη να λαμβάνουμε την κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης κάθε μέρα.

Αλλά πόση ακριβώς πρωτεΐνη πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής εξέδωσε μια γενική σύσταση σύμφωνα με την οποία οι ενήλικες πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης για κάθε κιλό σωματικού βάρους την ημέρα ή λίγο περισσότερο από 7 γραμμάρια για κάθε 20 κιλά σωματικού βάρους. Ωστόσο, οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνη μπορεί να αλλάξουν καθώς γερνάει ένα άτομο. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, η ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών τους μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί – ειδικά όταν προσπαθείτε να αποτρέψετε την απώλεια μυών.

Λοιπόν πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνετε με βάση την ηλικία σας; Λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας;

Η τρέχουσα συνιστώμενη διατροφική δόση (RDA) για πρωτεΐνη είναι 0,8 γραμμάρια ανά κιλό (g/kg) σωματικού βάρους την ημέρα για ενήλικες άνω των 18 ετών. Έτσι, σύμφωνα με αυτόν τον τύπο, ένα άτομο που ζυγίζει 150 κιλά χρειάζεται τουλάχιστον 55 γραμμάρια πρωτεΐνης το καθένα ημέρα.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, τα 18 έως τα 65 είναι ένα αρκετά μεγάλο εύρος ηλικιών. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών της ζωής σας, η ηλικία δεν έχει να κάνει τόσο με τις απαιτήσεις σας σε πρωτεΐνη όσο το βάρος και οι γενικοί στόχοι φυσικής κατάστασης. Επομένως, όταν πρόκειται να υπολογίσετε τις ανάγκες του σώματός σας σε πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος της ενήλικης ζωής σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το βάρος σας ως καθοριστικό παράγοντα.

Η ηλικία γίνεται πιο σημαντική για την πρόσληψη πρωτεΐνης καθώς φτάνεις τα 65+. Μόλις φτάσετε στα 60 σας, μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να αυξάνετε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνετε την ημέρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, την υγεία των οστών και άλλες βασικές φυσιολογικές λειτουργίες.

Για τα παιδιά, οι διατροφικές ανάγκες συχνά αναλύονται ανά ηλικία. Όσον αφορά την πρωτεΐνη, τα παιδιά ηλικίας 4 έως 9 ετών χρειάζονται περίπου 19 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα, ενώ τα παιδιά μεταξύ 9 και 13 ετών χρειάζονται 34 γραμμάρια. Για τους εφήβους ηλικίας 14 έως 18 ετών, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φύλο: Τα αγόρια χρειάζονται συνήθως περίπου 52 γραμμάρια και τα κορίτσια χρειάζονται 46 γραμμάρια.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ικανοποιήσετε τη συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης της ηλικιακής σας ομάδας, ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψή σας είναι να προσθέσετε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά σκόνη πρωτεΐνης για να βοηθήσουν στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών του σώματός τους, καθώς και για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος των μυών και την απώλεια λίπους με υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης. Δοκιμάστε την πρωτεΐνη BioTech USA Protein Power Σοκολάτα 1000g. Αναμίξτε 30g από την σκόνη Protein Power με 300 ml νερό ή άπαχο γάλα.

Εναλλακτικά δοκιμάστε την  πρωτεϊνη Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος Χωρίς Γλουτένη 2.27kg ή την πρωτεΐνη Dymatize ISO 100 Hydrolyzed Ορού Γάλακτος Χωρίς Γλουτένη & Λακτόζη με Γεύση Φράουλα 900gr

*Μην ξεχνάτε ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν αντικαθιστούν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, γι’ αυτό μην σταματάς να εστιάζεις καθημερινά στα τρόφιμα που καταναλώνεις για καλύτερη υγεία.

Ολα τα συμπληρώματα διατροφής και τις πρωτεΐνες θα τις βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτή που χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2a γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024