Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμανουέλ Μακρόν: «Θα βουτήξω στον Σηκουάνα»

Εμανουέλ Μακρόν: «Θα βουτήξω στον Σηκουάνα»

Αναφερόμενος στη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει ώστε να μπορούν να κολυμπούν οι πολίτες στο Σηκουάνα, ανακοίνωσε πως θα πηδήξει κι αυτός στα νερά του ποταμού που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Υπόσχεση πως θα κολυμπήσει στα νερά του Σηκουάνα έδωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο των εγκαινίων του Ολυμπιακού Χωριού στο Σεν-Σαιν Ντενί.

Αναφερόμενος στη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει ώστε να μπορούν να κολυμπούν οι πολίτες στο Σηκουάνα, ανακοίνωσε πως θα πηδήξει κι αυτός στα νερά του ποταμού που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε.

Ανάλογη υπόσχεση είχε δώσει το 1990 και ο τότε δήμαρχος του Παρισιού και μετέπειτα Πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, την οποία ωστόσο δεν τήρησε.

Η σημερινή δήμαρχος, Αν Ινταλγκό, μια σθεναρή υποστηρίκτρια των πράσινων πρωτοβουλιών έχει επίσης υποσχεθεί, από τον Ιανουάριο, πως θα βουτήξει στα άλλοτε μολυσμένα νερά του Σηκουάνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ενώ θεωρεί βέβαιο πως οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας θα μπορούν να κολυμπούν στο ποτάμι από το 2025.

Η Ινταλγκό είχε προσκαλέσει και τον περιφερειάρχη Μαρκ Γκιγιόμ να τη συνοδεύσει στην «ιστορική βουτιά». Προς το παρόν κανείς τους δεν έχει βάλει το πόδι του στο ποτάμι. Κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του Ολυμπιακού Χωριού, ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε πως στους Αγώνες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και ρώσοι αθλητές αλλά υπό ουδέτερο καθεστώς.

Είπε χαρακτηριστικά πως «ο αθλητισμός πρέπει να επιτρέπει την ενότητα και τον κατευνασμό». Υπενθύμισε πως συνεχίζεται η υποστήριξη στην Ουκρανία αλλά οι αθλητές πρέπει να μπορούν να υπερασπίζονται το έργο τους και το άθλημα τους.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024