Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Ήδη, έχει ψηφιοποιηθεί το 50% του αρχείου εντός 4 μηνών.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, ένα μεγάλο έργο το οποίο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας και στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και υλοποιείται στον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα την Πολεοδομία Πειραιά και μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης Δημήτρη Αράπη, ενημερώθηκε εκτενώς για την εξέλιξη του έργου.

Ήδη, έχει ψηφιοποιηθεί το 50% του αρχείου εντός 4 μηνών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας πολίτες και επαγγελματίες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους άμεσα και χωρίς την ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα, ψηφιοποιείται το σύνολο των αρχείων που περιέχεται στους φακέλους: Τοπογραφικά, Διαγράμματα Κάλυψης, Κατόψεις, Τομές, Όψεις, Τεχνικές Εκθέσεις, Ξυλότυποι και Θεμελιώσεις.

Η χορήγηση των οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα, με ένα απλό κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξοικονομώντας παράλληλα αρκετές ανθρωποώρες ετησίως.

Με την ολοκλήρωση του έργου εντός 6 – 8 μηνών θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των οικονομικών αδειών, τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των δήμων, τους οποίους υποστηρίζει διοικητικά.

«Aξιοποιούμε την τεχνολογία»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Πολεοδομία  του Δήμου μας μπαίνει στην ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στη βελτίωση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των μηχανικών της Πολεοδομίας. Κι αυτό γιατί άμεσα, χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς ταλαιπωρία θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα που επιθυμούν από την Πολεοδομία μας. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και πιο άμεση η  εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη συνεργασία σε ένα πρόγραμμα με προφανή οφέλη, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης Δημήτρης Αράπης, σημείωσε:

«Επισκεφθήκαμε την Πολεοδομία Πειραιά με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για να δούμε πως εξελίσσεται το έργο της ψηφιοποίησης του αρχείου των οικοδομικών αδειών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο υλοποιείται στον δήμο μας και ευχαριστούμε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον Πρόεδρο κ. Στασινό που μάς συμπεριέλαβε σε αυτό το πανελλαδικό πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να μπορεί ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο χωρίς να χάνει χρόνο και ώρες και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή την εξέλιξη».

 

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024