Πρωτοβουλία για την σύσταση διαδημοτικής συνεργασίας για τις υπηρεσίες πολεοδομίας στην Π.Ε. Σερρών
Σκοπός της προσπάθειας η γρήγορη διαπεραίωση πολεοδομικών ζητημάτων.
Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με στόχο την διαμόρφωση και υλοποίηση Διαδημοτικής Συνεργασίας, ώστε η συλλογική προσπάθεια να δώσει λύσεις για την κάλυψη των αναγκών και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ) των Δήμων της ΠΕ Σερρών.
Ανοίγοντας την συζήτηση η κα Μητλιάγκα, έδωσε τόσο το στίγμα της σύσκεψης, όσο και την εκφρασμένη βούληση του Δήμου Σερρών, ως Μητροπολιτικού Δήμου της ΠΕ Σερρών, να συμπαρασταθεί με τις υπηρεσίες του και να παρέχει τεχνογνωσία στους υπόλοιπους Δήμους σε θέματα των Υπηρεσιών Δόμησης.
Ξεκαθάρισε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαμορφωθεί μια Διαδημοτική Συνεργασία, που θα πρέπει την συμμετοχή σε αυτή, να εγκρίνουν τα Δημοτικά Συμβούλια των ενδιαφερομένων περιφερειακών Δήμων και παράλληλα οι Δήμοι που θα συνάψουν Διαδημοτική Συνεργασία να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του φορέα αυτού με έναν πτυχιούχο Μηχανικό.
Κάθε Δήμος θα έχει τον δικό του μηχανικό
Επίσης η Δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα τόνισε προς άρση κάθε δισταγμού, πως ο μηχανικός του κάθε Δήμου, θα επιλαμβάνεται πρωτίστως τους φακέλους προς διευθέτηση του οικείου του Δήμου και αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη θα συνεργάζεται για την επίλυση προβλημάτων των όμορων Δήμων κ.ό.κ
Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση, με τους Δημάρχους να καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με την λειτουργία της Διαδημοτικής Συνεργασίας, τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους, ενώ κοινός παρονομαστής όλων των τοποθετήσεών τους ήταν η αποδοχή της εισήγησης της κας Μητλιάγκα, δηλαδή να προχωρήσει ο σχεδιασμός για Διαδημοτική Συνεργασία και να συμβάλουν στην στελέχωση του φορέα αυτού.
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)



























![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442