Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση για κοπές δέντρων κατέθεσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Μήνυση για κοπές δέντρων κατέθεσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η μήνυση αφορά την κοπή δύο δέντρων από κοινόχρηστο χώρο.

«Η προστασία του αστικού πρασίνου και η διατήρηση και αύξηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για την νέα δημοτική Αρχή» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος σε σχέση με την υποβολή μήνυσης που κατέθεσε για την παράνομη – όπως την χαρακτηρίζει – κοπή δέντρων και προσθέτει:

«Με το σκεπτικό αυτό, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης μήνυση κατά αγνώστων και παντός υπευθύνου για παράνομες κοπές δέντρων στην Λυκόβρυση.

Η μήνυση αφορά την κοπή δύο δέντρων από κοινόχρηστο χώρο, τα οποία αφαιρέθηκαν παράνομα και χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται»

Στη δημοσιότητα το ιστορικό της υπόθεσης έδωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ακολουθεί αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Δήμος:

Στις 7/11/2023 ιδιοκτήτρια κατοικίας στη Λυκόβρυση υπέβαλε τηλεφωνικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αίτημα για την κοπή δύο δένδρων «βραχυχιτώνων» που βρίσκονταν στο κοινόχρηστο πεζοδρόμιο μπροστά από την οικία της, διότι είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο πεζοδρόμιο ανασηκώνοντας τις πλάκες.

Σε αυτοψία  που διενήργησε το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου, διαπίστωσε ότι τα φυτά ήταν υγιή, όμως πράγματι είχαν ανασηκωθεί οι πλάκες, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες για τους πεζούς. Η Υπηρεσία συνέταξε σχετικό έγγραφο προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία ήταν και η αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με αιτήματα πολιτών για κοπή και κλάδεμα δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε συνεδρίασή της που ακολούθησε, η Επιτροπή αποφάσισε, την κοπή, μεταξύ άλλων και των συγκεκριμένων δέντρων. Η απόφαση διαβιβάστηκε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/12/2023, ωστόσο, μετά από παρέμβαση δημοτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση κοπής των δένδρων, το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη

Ωστόσο, από αναρτήσεις δημοτών στις 20/1/2024 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα δέντρα είχαν κοπεί και οι κορμοί τους είχαν μεταφερθεί και πεταχθεί σε παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο. Κατόπιν ενεργειών του αρμοδίου αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Νίκου Γιαννόπουλου, διαπιστώθηκε πως η κοπή αυτή δεν έγινε με ενέργεια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Το θέμα αυτό ήρθε άμεσα στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου, η οποία σε συνεδρίασή της αποφάσισε να υποβληθεί από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μήνυση κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου, που θα προκύψει από την ποινική διαδικασία για την συγκεκριμένη παράνομη κοπή.

Τη μήνυση εξουσιοδοτήθηκε και κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Μάριος Ψυχάλης, ο οποίος επανέλαβε την θέση της δημοτικής Αρχής για την προστασία και διατήρηση του πρασίνου στην πόλη, κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς δράσεις δενδροφύτευσης που υλοποιούνται καθημερινά.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης αναφέρει:

«Με την κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων στο ΑΤ Πεύκης, εφαρμόσαμε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, που συμβαδίζει και με την θέση μας σχετικά με τις κοπές δέντρων. Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στις παράνομες πράξεις που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον. Θέλω να καλέσω κάθε κάτοικο και δημότη, να σεβαστεί τη νομοθεσία και να συνεργαστούμε στην προστασία του φυσικού πλούτου της πόλης μας».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024