Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ενδυναμώνεται η εκπαιδευτική κοινότητα στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης μετά την παράδοση των νέων σχολικών συγκροτημάτων.

Στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού βρέθηκε ο Δήμαρχος ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης για τη διοικητική παραλαβή προς χρήση του νέου Σχολικού Συγκροτήματος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το  παρών έδωσαν πέραν του Δημάρχου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.  κ.κ. Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε και της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο υλοποιήθηκε από την ΚΤ.ΥΠ.ΑΕ. ήταν προϋπολογισμού 4.075.000,00 €  με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και συμπεριέλαβε ένα Δημοτικό Σχολείο και  2  Νηπιαγωγεία με τη μέθοδο της προκατασκευής, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου. Το Δημοτικό Σχολείο, δύο ορόφων, περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα συγκεντρώσεων, γραφεία διεύθυνσης, βιβλιοθήκη, κυλικείο και βοηθητικούς χώρους που επιτρέπουν την είσοδο σε ΑΜΕΑ. Τα Νηπιαγωγεία περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, έναν χώρο ανάπαυσης, γραφείο, τραπεζαρία, κουζίνα, WC νηπιαγωγών, WC νηπίων, WC AμεΑ και αποθήκη.

Προτεραιότητα η εκπαίδευση

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η εκπαίδευση αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής από την πρώτη μας θητεία. Για τη βελτίωση των σχολικών μας μονάδων και για την κατασκευή νέων, που κατέστη επιτακτική με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αξιοποιήσαμε κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας.

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μας, καθώς παραλαμβάνουμε ένα εξαιρετικό νέο σχολικό συγκρότημα. Μαζί με το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, του οποίου η κατασκευή επίσης προχωρά από την ΚΤΥΠ ΑΕ και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της τεχνικής μελέτης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον Δήμο μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, ώστε να γίνει η επανεκκίνηση κατασκευής των σχολείων και να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα.

Επίσης, τον Γιώργο Πατούλη και τους κυρίους Γιάνναρη και Κατσίπο από την ΚτΥπ για τις επανειλημμένες επικοινωνίες και συναντήσεις, από τότε που ανέλαβαν τη διοίκηση της εταιρείας.

Αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αγαστή συνεργασία. Χάρη στις ενέργειές τους αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ, απορροφήθηκε το κονδύλι και ένα βαλτωμένο έργο ολοκληρώθηκε.»

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο το Δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης Τ. Μαυρίδη όσο και τη διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ για τη συνεργασία, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ στο Ηλιακό Χωριό για τη διοικητική παραλαβή προς χρήση του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης, για τις ανάγκες των μαθητών της Λυκόβρυσης.

Οι σχολικές μονάδες που παραλαμβάνονται διοικητικά σήμερα αποτελούν ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014 – 2020, με αρχικό προϋπολογισμό δημοπράτησης 4.075.000,00 €. Το έργο εντάχθηκε το 2016, αλλά προέκυψαν κάποιες δυσκολίες κατά την πορεία εξέλιξης της εργολαβίας. Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, των Κτιριακών Υποδομών και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνονται δυο νέα σύγχρονα κτίρια για τις ανάγκες των μαθητών της Λυκόβρυσης.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024