Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο σχολείο θα κατασκευαστεί στα Άνω Λιόσια

Νέο σχολείο θα κατασκευαστεί στα Άνω Λιόσια

Σε διαδικασία δημοπράτησης η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Προ των πυλών η κατασκευή του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Το καινούργιο σχολικό κτίριο θα ανεγερθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο Ο.Τ. Κ971, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, που περικλείεται από τις οδούς Τεμπών προς βορρά, Σμοκόβου προς δυσμάς, Αγράφων προς νότο και Θεσσαλίας προς ανατολάς. Το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται σε 5.558,35 μ2. Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται 2 κτίρια:

Το κυρίως κτίριο του Σχολείου θα έχει υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο. Στο επίπεδο του ισογείου στεγάζεται η διοίκηση, με το γραφείο καθηγητών και το γραφείο διευθυντή και υποδιευθυντή, επίσης στεγάζονται 5 αίθουσες διδασκαλίας με βορεινό προσανατολισμό, το συγκρότημα των χώρων υγιεινής των μαθητών σε θέση ώστε να εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση τόσο από το εσωτερικό όσο και από την αυλή, και οι χώροι υγιεινής κοινού –προσωπικού και ΑΜΕΑ. Στο επίπεδο του α΄ορόφου στεγάζονται τα 5 εργαστήρια, 2 αίθουσες ξένων γλωσσών και μια αίθουσα διδασκαλίας, επίσης χωροθετείται η βιβλιοθήκη κοντά στο κεντρικό κλιμακοστάσιο, καθώς επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Το υπόγειο περιλαμβάνει τις αποθήκες, το γενικό αρχείο και τους απαραίτητους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς επίσης στεγάζει χώρο στάθμευσης με εννέα (9) θέσεις στάθμευσης.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Φυλής

Στο ανατολικό του τμήμα στεγάζεται με στέγη, η οποία φέρει φωτοβολταϊκές μονάδες με νότιο προσανατολισμό. Στο ισόγειο του δεύτερου κτιρίου περιλαμβάνει την κάθε αυτό Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων, την Σκηνή η οποία μέσω οριζόντιου διαδρόμου ενώνεται με τα αποδυτήρια αγοριών – κοριτσιών, τα W.C. αυτών και την αποθήκη του συγκροτήματος. Η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου θα λύσει, οριστικά, το πρόβλημα της πίεσης που δέχεται σε μαθητικό πληθυσμό το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.

Σε διοικητικό επίπεδο, η ίδρυση του σχολείου έχει, ήδη, οριστικοποιηθεί, από το 2021, με την δημοσίευση της σχετικής Απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), μετά από πετυχημένες ενέργειες του Δήμου Φυλής.

Το έργο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, οι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο, μπορούν να υποβάλουν προσφορές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 25η Ιουλίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00.

Μετά την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και η ανάδειξη του εργολάβου που θα το αναλάβει. Η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι 750 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του είναι 4.600.000,00 Ευρώ, περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024