Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google: Η νέα λειτουργία στους χάρτες που μας… ανοίγει δρόμο

Google: Η νέα λειτουργία στους χάρτες που μας… ανοίγει δρόμο

Το ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο και το κάνει πράξη σήμερα. Τί είναι το «glanceable direction» που έρχεται σε iOS και Android συσκευές.

Η πλοήγηση αλλάζει με την Google να προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό στους δημοφιλείς χάρτες της. Έναν χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση του, ο τεχνολογικός κολοσσός, θα προσφέρει ένα χρήσιμο και βολικό τρόπο πρόσβασης στις τρέχουσες διαδρομές σας χωρίς πολλή ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες κατεύθυνσης, εφόσον έχετε θέσει έναν προορισμό, θα είναι πλέον ορατές και στην οθόνη κλειδώματος, τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές.

Η νέα αυτή λειτουργία φέρει το όνομα «glanceable directions» και επιτρέπει την προβολή τόσο της επόμενης στροφής, όσο και ενός ενδεικτικού χρόνου άφιξης στον προορισμό. Προηγουμένως αυτές οι πληροφορίες ήταν ορατές μόνο αν το τηλέφωνο δεν ήταν κλειδωμένο ή μέσα από μια προεπισκόπηση που καταλάμβανε ολόκληρη την οθόνη.

Τι θα μπορούν να δουν οι χρήστες με μια ματιά

Χάρη στα «glanceable directions» οι χρήστες θα μπορούν με μια γρήγορη ματιά να δουν οδηγίες για τον προορισμό τους, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους κάθε φορά.

Το νέο εργαλείο θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βλέπουν την πορεία τους στο χάρτη και από την οθόνη επιλογής διαδρομής, πριν δηλαδή πατήσουν την έναρξη πλοήγησης.

Καιρός… ήταν

Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες μια άλλη σημαντική αλλαγή που αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες iOS. Οι χρήστες των Google Maps με λειτουργικό Android ξεκίνησαν να βλέπουν σταδιακά στις οθόνες τους, πάνω αριστερά, ένα ορθογώνιο πλαίσιο με πληροφορίες καιρού αλλά και δείκτη ποιότητας αέρα (AQI) σε πραγματικό χρόνο.

Ο χώρος που καλύπτει στην εφαρμογή είναι αρκετά μικρός και μόνο αν πατήσετε στο πλαίσιο θα πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόγνωσης 12 ωρών. Φυσικά, θα εμφανίζεται και το επίπεδο ποιότητας αέρα αν πατηθεί το τμήμα AQI.

Σε περίπτωση που επιλέξετε οτιδήποτε άλλο στην εφαρμογή το πλαίσιο καιρού θα εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το 9to5google τα δεδομένα για τον καιρό θα ενημερώνονται καθώς κινείστε με τα δεδομένα να προέρχονται από το Google Weather.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024