Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Καλύτερα η ΑΙ παρά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Apple: Καλύτερα η ΑΙ παρά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Apple ακυρώνει το μυστικό της σχέδιο για ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη

Καλό, αλλά δεν γίνεται. Η Apple τελειώνει μια δεκαετία έρευνας καθώς διαπιστώνει ότι ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων χάνει τη δυναμική της.

Η Apple έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς επικεντρώνει τη χρηματοδότηση της έρευνας στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Η Apple ετοιμάζεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο της στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης

Γνωστό ως «Project Titan», το σχέδιο ηλεκτρικών οχημάτων της Apple ήταν ένα παράδειγμα των προσπαθειών της να διαφοροποιηθεί πέρα από το πιο δημοφιλές προϊόν της, το iPhone, το οποίο εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Η Apple δεν επιβεβαίωσε ποτέ επίσημα το σχέδιό της να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα ανταγωνιστεί προϊόντα όπως η Tesla και η Rivian. Η είδηση, που ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους την Τρίτη, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg.

Πτώση της ζήτησης

Η ακύρωση έρχεται σε μια περίοδο που ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες. Τον Ιανουάριο, η Tesla προειδοποίησε ότι η πτώση της ζήτησης, τα υψηλά επιτόκια και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός θα οδηγούσαν σε χαμηλότερη αύξηση των πωλήσεων φέτος.

Τους τελευταίους μήνες, η Ford και η General Motors διέκοψαν τα σχέδιά τους να επεκτείνουν την ικανότητα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων τους και την περασμένη εβδομάδα η Rivian ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 10%, αν και φέτος θα διατηρήσει σταθερές τις παραδόσεις.

Γενετική τεχνητή νοημοσύνη

Η απόφαση της Apple να τερματίσει αυτό το έργο έρχεται καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο της στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στο πότε ο τεχνολογικός γίγαντας θα προσθέσει νέες δυνατότητες στα smartphone του για να συμβαδίζει με ανταγωνιστές όπως η Samsung και η Google.

Αυτόν τον μήνα, η Apple κυκλοφόρησε το νέο της σετ «χωρικών υπολογιστών», το Vision Pro, και επένδυσε σε νέα τσιπ και προσλήψεις καθώς προσπαθεί να φέρει τις δυνατότητες AI στις συσκευές της.

Η Apple λέει ότι έχει επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξή της, ξοδεύοντας σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, με τις δαπάνες να αυξάνονται πέντε φορές τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι μετοχές της Apple τους τελευταίους 12 μήνες έχουν αυξηθεί σχεδόν 24%. Δεν το λες και λίγο…

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024