Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο ΥΠΕΞ της Παλαιστίνης συζήτησε με τον διευθυντή του ΠΟΥ για την επάρκεια φαρμάκων

Γάζα: Ο ΥΠΕΞ της Παλαιστίνης συζήτησε με τον διευθυντή του ΠΟΥ για την επάρκεια φαρμάκων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης και ο διευθυντής του ΠΟΥ με τις ομάδες τους, είχαν συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες σε φάρμακα, εμβόλια και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης, Ριγιάντ Αλ-Μαλίκι, συζήτησε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγιέσους, τρόπους για να διασφαλιστεί η είσοδος φαρμάκων, εμβολίων και ιατρικού εξοπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η δημιουργία νοσοκομείων πεδίου και η είσοδος γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι στον παλαιστινιακό τομέα της υγείας.

Ο Αλ-Μαλίκι ανανέωσε επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας, την έκκλησή του για την οργάνωση μιας διεθνούς εκστρατείας ώστε να ληφθούν όλα τα σοβαρά και επείγοντα μέτρα για να διασφαλιστεί η παροχή επείγουσας βοήθειας, ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και για να μπορέσουν οι διεθνείς οργανισμοί να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους χωρίς εμπόδια και να εξασφαλίσουν πλήρη προστασία.

Με τη σειρά του, ο Γκεμπρεγιέσους εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τα όσα υφίσταται ο τομέας της υγείας στην Παλαιστίνη και τις τραγικές επιπτώσεις τους στην υγεία των πολιτών και τη ζωή γενικότερα. Τονίζοντας ότι αυτό που κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη Γάζα είναι απλώς μια εφαρμογή της βασικής του αποστολής, δηλαδή της διασφάλισης της υγείας για όλους και της υποστήριξης του τομέα της υγείας.

Όχι μόνο τα φάρμακα αλλά και η λοιπή ανθρωπιστική βοήθεια υπολείπεται των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της Γάζας που βρίσκονται σε δεινή θέση.

Ποιοι συναντήθηκαν

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ρικ Πέπερκορν, Διευθυντής του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ιερουσαλήμ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Παρατηρητής του Κράτους της Παλαιστίνης στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Ιμπραχίμ Χρέισι, ο Βοηθός Υπουργός για τα Ηνωμένα Έθνη και τους Διεθνείς Οργανισμούς, Ομάρ Αουαντάλα, και ο Σύμβουλος Ριγιάντ Αγουάτζα από την Αποστολή της Παλαιστίνης στη Γενεύη.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024