Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Ελπίζω ότι ως την προσεχή Δευτέρα θα έχουμε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Μπάιντεν: Ελπίζω ότι ως την προσεχή Δευτέρα θα έχουμε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Τζο Μπάιντεν ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Leah Millis) δήλωσε χθες Δευτέρα πως έχει την «ελπίδα» ότι θα συμφωνηθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς «ως την προσεχή Δευτέρα» 4η Μαρτίου.

«Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας μου λέει πως είμαστε κοντά» σε συμφωνία

Η δήλωση Μπάιντεν γίνεται ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για να κλειστεί συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει ιδίως την απελευθέρωση ομήρων του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

«Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας μου (σ.σ. Τζέικ Σάλιβαν) μού λέει πως είμαστε κοντά, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Ελπίζω ότι ως την προσεχή Δευτέρα, θα έχουμε κατάπαυση του πυρός», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Τύπο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για να παραβρεθεί σε πολιτική εκδήλωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η επιχείρηση «θα γίνει»

Ο Νετανιάχου, πάντως, δηλώνει αποφασισμένος, παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες να εξαπολύσει χερσαία επίθεση για να νικήσει τις δυνάμεις της ισλαμιστικής οργάνωσης και ν’ απελευθερώσει τους ομήρους.

«Αν έχουμε συμφωνία (για ανακωχή), (η επιχείρηση) θα καθυστερήσει κατά κάποιον τρόπο, αλλά θα γίνει», είπε χθες Δευτέρα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συναντηθεί με στελέχη του ισραηλινού στρατού, που θα του παρουσιάσουν «αυτό το διπλό σχέδιο», ένα σχέδιο εκκένωσης (της Ράφα από τους αμάχους) και ένα σχέδιο εξουδετέρωσης των δυνάμεων της Χαμάς που απομένουν, κατά την άποψή του.

«Υπάρχει χώρος για να πάνε οι άμαχοι βόρεια της Ράφα, στις ζώνες όπου έχουμε τελειώσει τις μάχες», είπε ο Νετανιάχου στο CBS.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024