Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ζώα πεθαίνουν από ασιτία σε ζωολογικό κήπο - Συγκλονιστικές εικόνες

Γάζα: Ζώα πεθαίνουν από ασιτία σε ζωολογικό κήπο – Συγκλονιστικές εικόνες

Ζώα που βρίσκονταν σε ζωολογικό κήπο της Γάζας παρέμειναν για εβδομάδες χωρίς φαγητό

Αξιωματούχοι στη Γάζα λένε ότι τα ζώα πέθαναν από ασιτία σε ζωολογικό κήπο στον πολιορκημένο θύλακα, εν μέσω ισραηλινής πολιορκίας που εμπόδισε το προσωπικό να φτάσει στο συγκρότημα για να τα ταΐσει.

Ούτε τα ζώα γλιτώνουν από τη φρίκη του πολέμου

Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην εγκατάσταση στη συνοικία Ζεϊτούν, ανατολικά της πόλης της Γάζας, η οποία έχει υποστεί ζημιές καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τον πόλεμο στη Γάζα.

Στο ζωολογικό κήπο φιλοξενούνται περίπου 100 ζώα, μεταξύ των οποίων λιοντάρια, πίθηκοι, λύκοι και πτηνά.

Δείτε σχετική ανάρτηση του Δήμου της Γάζας με συγκλονιστικές εικόνες:

Oxfam: Ο κίνδυνος γενοκτονίας αυξάνεται στη βόρεια Γάζα

Την ίδια ώρα, η Oxfam εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πρόσβαση σε γεωργική γη στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και δήλωσε ότι «ο κίνδυνος γενοκτονίας αυξάνεται στη βόρεια Γάζα» λόγω της αποτυχίας του Ισραήλ να διευκολύνει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Σάλι Άμπι Χαλίλ, διευθύντρια της Oxfam για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δήλωσε: «Ο κίνδυνος γενοκτονίας αυξάνεται στη βόρεια Γάζα επειδή η κυβέρνηση του Ισραήλ αγνοεί μία από τις βασικές διατάξεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, να παρέχει επειγόντως τις απαραίτητες βασικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο οργανισμός βοήθειας έχει λάβει αναφορές για ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της περιοχής που καταφεύγουν στο να πίνουν νερό τουαλέτας, να αναζητούν άγρια φυτά και να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ζωοτροφές για να φτιάξουν ψωμί.

Μία από τις οργανώσεις-εταίρους της Oxfam στην περιοχή είναι η Παλαιστινιακή Ένωση Αγροτικής Ανάπτυξης, της οποίας ο διευθυντής επιχειρήσεων στη Γάζα, Χάνι Αλ Ραμλάουι δήλωσε:

«Αυτοί οι επόμενοι δύο μήνες θα πρέπει να είναι η χρυσή περίοδος της (σ.σ. γεωργικής) παραγωγής. Ωστόσο, αν τα αγροκτήματα δεν έχουν ήδη καταστραφεί, τότε η πρόσβαση σε αυτά έχει καταστεί αδύνατη, διότι όποιος αγρότης προσπαθήσει να το κάνει θα στοχοποιηθεί άμεσα από τις ισραηλινές δυνάμεις. Και χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η γεωργική γη δεν σημαίνει τίποτα».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024