Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Το δρόμο για την ευρωβουλή παίρνει ο Γιώργος Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Το δρόμο για την ευρωβουλή παίρνει ο Γιώργος Τσίπρας

Επιβεβαιώνει με πλάγιο τρόπο ότι θα είναι υποψήφιος για μια θέση στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας.

Κλείνει το μάτι στην Ευρωβουλή ο Γιώργος Τσίπρας που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πως θα δοκιμάσει τον άλμα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φιλοξενούμενος στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αν και ακόμα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του άφησε να εννοηθεί πως αυτό θα γίνει.

Υποδεχόμενος του στο στούντιο ο Νίκος Ευαγγελάτος του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» με τον Γιώργο Τσίπρα να αποδέχεται τις ευχές διευκρινίζοντας πάντως πως δεν είναι επίσημο.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αποφάσεις του θυελλώδους συνεδρίου του κόμματος, τονίζοντας πως ελήφθησαν ώστε «ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει καλά στις ευρωεκλογές».

Όπως είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας, «την Κυριακή πήραμε τρεις αποφάσεις. Να μην μπούμε ξανά σε διαδικασία εσωστρέφειας, καθώς μένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τις ευρωεκλογές. Επιβεβαιώσαμε την προεδρία Κασσελάκη και αποφασίσαμε να υπάρχει μία καλύτερη πολιτική λειτουργία».

Ερωτώμενος για τις αλλαγές που επίκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και αν πρόκειται πια για κόμμα Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως «κόμμα Κασσελάκη είναι από όταν εξελέγη πρόεδρος τον Σεπτέμβριο» και εξήγησε ότι καταστατικές σημαντικές αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο με καταστατικό συνέδριο, το οποίο έπεται.

«Έχουμε αφήσει στην μέση τον μετασχηματισμό του κόμματος, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί», παραδέχτηκε.

Τι είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο LSE, που δήλωσε «νεοσοσιαλιστής», ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δόθηκε μεγάλος αγώνας μέχρι το συνέδριο του 2022 για να προσδιοριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, σε όλη την προοδευτική παράταξη.

«Δηλαδή από την Αριστερά μέχρι το Δημοκρατικό Κέντρο. Αυτό υπάρχει από τότε αλλά δεν εφαρμόστηκε. Ένα από τα λάθη, που γίνονταν πριν, είναι ότι συνεχίσαμε να απευθυνόμαστε σε ένα πιο περιορισμένο ακροατήριο από αυτό που θα μπορούσαμε», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι «είναι κρίσιμο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και να μην πέσει κάτω από το ποσοστό που πήρε τον Ιούνιο του 2023. Έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας και πρέπει να τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος γιατί δεν ήθελε ο κόσμος το παλιό, που εξέφραζε η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και επειδή είπε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην παρέμβαση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη και στο κατά πόσο βοήθησε αυτή το συνέδριο, ο Γιώργος Τσίπρας, ήταν ξεκάθαρος.

«Κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του Κασσελάκη γιατί σχεδόν ουδείς δεν αμφισβητεί την προεδρία του. Κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τον ίδιο την Τρίτη το βράδυ και κακώς ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι καλώς θέτει θέμα εμπιστοσύνης και πρέπει να πάμε σε εκλογές. Όλο αυτό μας οδηγούσε σε μια αδιέξοδη πορεία. Αυτός ήταν και ο λόγος που καταθέσαμε πρόταση με τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παππά και είχε μεγάλη αποδοχή από τους συνέδρους, αφού ήταν η μόνη λύση», είπε.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι «η λειτουργία των οργάνων θα είναι αυτή που θα πρέπει, γιατί πρόκειται για την συντριπτική απόφαση του συνεδρίου».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024