Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μetropolitan»: Αναπάντητα ερωτήματα για το παράνομο κτίριο και τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων του ΕΟΠΠΥ

«Μetropolitan»: Αναπάντητα ερωτήματα για το παράνομο κτίριο και τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων του ΕΟΠΠΥ

Πρώην στέλεχος του ΕΟΠΥΥ με επιστολή του προς τη διοίκηση του οργανισμού, ζητεί να του χορηγηθούν όλα τα πρακτικά που αφορούν στην έγκριση και σύναψη της σύμβασης με την ιδιωτική κλινική

Την άμεση αντίδραση πρώην μέλους του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με την νομιμότητα των κτιρίων του Metropolitan και την ύπαρξη ή μη άδειας λειτουργείας του.

Όπως αποκαλύπτoυν τα «Παραπολιτικά», το πρώην στέλεχος του οργανισμού απέστειλε προ ημερών επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία βάζει φωτιά στα ζητεί από τη διοίκηση να του χορηγηθούν «επικυρωμένα αντίγραφα της απόφασης του ΔΣ, των πρακτικών, της εισήγησης, καθώς και των σχετικών εγγράφων που αφορούν έγκριση σύναψης σύμβασης/συμβάσεων με την ιδιωτική κλινική Metropolitan».

Ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος, πρώην μέλος ΔΣ ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Ανησύχησα γιατί είπαν ότι η περιφέρεια για το συγκεκριμένο κτίριο το κτίριο Γ ότι δεν είχε δώσει ποτέ άδεια. Αν λοιπόν δεν είχε δώσει ποτέ άδεια και είχε κάνει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ ήταν παράνομη η σύμβαση, οπότε ότι χρήματα έχει πληρώσει αχρεωστήτως καταβληθέντα και αυτά θα πρέπει κάπου να καταλογιστούν. Ζήτησα να μου δώσουν τα πρακτικά τότε της ημέρας που έγινε η σύμβαση τα πρακτικά του ΔΣ που θα δούμε την εισήγηση που έκανε η αρμόδια υπηρεσία αν αναφέρει μέσα αν υπάρχει σύμβαση ή όχι».

Ο κ. Λεοντόπουλος όμως όπως υποστηρίζει έλαβε προφορικές εγγυήσεις ότι η ιδιωτική κλινική έχει άδεια και γι αυτό ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στη σύναψη σύμβασης.

«Μίλησα με τον διευθυντή των συμβάσεων ο οποίος μου είπε ότι όντως υπάρχει άδεια και για τα τρία κτίρια, οπότε η σύμβαση είναι σύννομη και δεν έχει κανένα πρόβλημα το ΔΣ. Αν πραγματικά κακώς δόθηκε η άδεια λειτουργία το πρόβλημα το έχει η περιφέρεια και όχι ο ΕΟΠΥΥ».

Μέχρι το 2022 το δεύτερο κτίριο λειτουργούσε εντελώς παράνομα, καθώς δεν βρίσκονταν ούτε στο ίδιο ούτε σε όμορα οικόπεδα όπως όριζε ο νόμος, αλλά μεσολαβεί δρόμος. Το 2022 με νόμο το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να «θεραπεύσει» την παρανομία του Metropolitan, περνώντας διάταξη για να νομιμοποιηθεί η ενοποίηση των δυο κτιρίων του Metropolitan τα οποία συνδέονται με υπόγεια σήραγγα . Αυτό σημαίνει ότι από το 2017, οπότε και μισθώθηκε το δεύτερο κτίριο, δηλαδή επί πέντε έτη, το κτίριο λειτουργούσε παράνομα.

Το υπουργείο Υγείας πετά το μπαλάκι ευθυνών στον προηγούμενο περιφερειάρχη και ο νέος Περιφερειάρχης να δέχεται τώρα εισηγήσεις για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Μέχρι και σήμερα πάντως εκκρεμεί η άδεια λειτουργίας του ενός κτιρίου στο οποίο έχουν νοσηλευθεί χιλιάδες ασθενείς. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πως αποζημιώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ με εκατομμύρια ευρώ οι νοσηλείες στο παράνομο κτίριο.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024