Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Metropolitan: Δεν έχει υπογραφεί η άδεια λειτουργίας του δεύτερου κτιρίου

Νοσοκομείο Metropolitan: Δεν έχει υπογραφεί η άδεια λειτουργίας του δεύτερου κτιρίου

Δεν έχει υπογραφεί η άδεια για τη λειτουργία του δεύτερου κτιρίου του ιδιωτικού οσοκομείου, παρά τη νοσηλεία χιλιάδων ασθενών και τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ

Έως και σήμερα δεν έχει υπογραφεί η άδεια για τη λειτουργία στο ένα από τα δύο κτίρια του νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο, όπου έχουν νοσηλευθεί χιλιάδες ασθενείς.

Ο νέος Περιφερειάρχης περιμένει τις βεβαιώσεις της Πυροσβεστικής που εκκρεμούν, ενώ δέχεται εισηγήσεις για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος εδώ και μία 5ετία

Επί μία πενταετία φαίνεται πως δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος από την Περιφέρεια στο κτίριο που λειτουργούσε παράνομα, ενώ οι νοσηλείες σε αυτό αποζημιώνονται γενναία από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λειτουργεί σε δύο διαφορετικά κτίρια που συνδέονται με υπόγεια σήραγγα με άδεια από την Πολεοδομία.

Η παράνομη άδεια, η απουσία ελέγχου και η τροπολογία για νομιμοποίηση της ενοποίησης

Η άδεια της Περιφέρειας Αττικής του 2017 αναφέρει ρητά, ωστόσο, μόνο το ένα από τα δύο κτίρια που βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση. Στον νόμο του 2019 ήταν ξεκάθαρο πως θα έπρεπε με βάση το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών, τα δύο κτίρια να βρίσκονται είτε στο ίδιο είτε σε όμορα οικόπεδα, χωρίς να μεσολαβεί δρόμος, όπως στην περίπτωση του Metropolitan, για να είναι ασφαλής η κυκλοφορία ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού.

Ξαφνικά, το 2022, το υπουργείο Υγείας είχε περάσει φωτογραφική διάταξη με τροπολογία για να νομιμοποιηθεί η ενοποίηση των δύο κτιρίων.

Το υπουργείο Υγείας «πετάει» το μπαλάκι των ευθυνών στον πρώην Περιφερειάρχη για απουσία ελέγχων. Ωστόσο το κρίσιμο ερώτημα δεν έχει ακόμα απαντηθεί.

Πώς, ενώ εκκρεμεί η άδεια, ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει κανονικά τις νοσηλείες ασθενών στο Metropolitan, ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα το υπουργείο Υγείας το 2022 περνάει τη σκανδαλώδη τροπολογία;

«Το ζήτημα της κτιριακής εγκατάστασης με την υπόγεια διάβαση έχει ήδη θεραπευτεί με νόμο του 2022. Το μόνο θέμα που εκκρεμούσε ήταν η έγκριση του σχεδίου των εντατικών που όμως δόθηκε πριν από 10 ημέρες», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Το MEGA επικοινώνησε και με τον ΕΟΠΥΥ που παρέπεμψε στην άδεια της Περιφέρειας Αττικής για τις αποζημιώσεις που έδινε για τις νοσηλείες στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Δεν υπήρξε ωστόσο καμία επίσημη και σαφής απάντηση στις καταγγελίες, ότι αποζημίωνε για τις νοσηλείες στο κτίριο του θεραπευτηρίου, το οποίο δεν διέθετε άδεια λειτουργίας.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024