Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Μetropolitan: Ερωτήματα αν η κτιριακή δομή είναι σύννομη με τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας

Νοσοκομείο Μetropolitan: Ερωτήματα αν η κτιριακή δομή είναι σύννομη με τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας

Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει για την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λειτουργεί σε 2 ξεχωριστά κτίρια τα οποία συνδέονται με μια υπόγεια σήραγγα. Όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» η άδεια της Περιφέρειας Αττικής του 2017 αναφέρει ρητά μόνο το ένα από τα δύο κτίρια με διεύθυνση Εθν. Μακαρίου 9 και Ελ. Βενιζέλου 1. Δεν αναφέρει το δεύτερο που φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια επί σειρά ετών.

Στο συγκεκριμένο κτίριο πάντως τα κρεβάτια ασθενών σύμφωνα με καταγγελίες αποζημιώνονταν στο διάστημα αυτό με υπέρογκα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο ίδιο τετράγωνο στην οδό Βενιζέλου η ταμπέλα του νοσοκομείου εμφανίζεται και σε πολυκατοικία με διοικητικές και άλλες υπηρεσίες στο ισόγειο και ιατρικό κέντρο στον πρώτο όροφο.

Στον ιστότοπο του ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά και στον χάρτη πλοήγησης εμφανίζεται μια και μοναδική διεύθυνση για το ιδιωτικό νοσοκομείο που λειτουργεί σε 2 ξεχωριστά κτίρια και σε μια πολυκατοικία με το μεγαλύτερο κτίριο μάλιστα να εκτείνεται σε διπλανό δρόμο στη λεωφόρο Ειρήνης χωρίς αυτό να αναφέρεται πουθενά.

Η διασύνδεση των κτιρίων με υπόγεια σήραγγα φαίνεται πολεοδομικά να είναι νόμιμη. Σύμφωνα με τον νόμο ωστόσο απαιτείται για ιδιωτικό νοσοκομείο αυτοτελές και ανεξάρτητο κτίριο ή αν πρόκειται για συγκρότημα κτιρίων όπως στην περίπτωση του Metropolitan πρέπει να βρίσκονται είτε στο ίδιο είτε σε όμορα οικόπεδα για την ασφαλή κυκλοφορία ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού.

Κατά πόσο έχει διευθετηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργικής διασύνδεσης των κτιρίων του ιδιωτικού θεραπευτηρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα.

«Η χορήγηση της Άδειας Λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών γίνεται με Απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη. Ομοίως ο έλεγχος των Ιδιωτικών Κλινικών είναι αντικείμενο Επιτροπών της Περιφέρειας οι οποίες γνωμοδοτούν στον Περιφερειάρχη που έχει την αρμοδιότητα έκδοσης των όποιων σχετικών Αποφάσεων», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στην άδεια που έλαβε το ιδιωτικό νοσοκομείο από την Περιφέρεια παραπέμπει και ο ΕΟΠΥΥ για το θέμα της αποζημίωσης κλινών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024