Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Metropolitan: Εκατομμύρια του ΕΟΠΥΥ στο ιδιωτικό νοσοκομείο με παράνομη άδεια

Νοσοκομείο Metropolitan: Εκατομμύρια του ΕΟΠΥΥ στο ιδιωτικό νοσοκομείο με παράνομη άδεια

To σκάνδαλο με την παράνομη λειτουργία του δεύτερου κτιρίου του νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής».

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με τις ευθύνες για την παράνομη λειτουργία του δεύτερου κτιρίου του νοσοκομείου Metropolitan στο Nέο Φάληρο.

Όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» η άδεια της Περιφέρειας Αττικής του 2017 αναφέρει ρητά μόνο το ένα από τα δύο κτίρια με διεύθυνση Εθν. Μακαρίου 9 και Ελ. Βενιζέλου 1.

Δεν αναφέρει το δεύτερο που φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια επί τουλάχιστον πέντε χρόνια. Παρόλα αυτά στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργούσαν κλινικές, με τις νοσηλείες να αποζημιώνονται με υπέρογκα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λειτουργεί σε δύο ξεχωριστά κτίρια, η σύνδεση των οποίων γίνεται με υπόγεια σήραγγα, η οποία έχει άδεια από την πολεοδομία. Νόμος του 2019, ωστόσο, όριζε ξεκάθαρα ότι αν πρόκειται για συγκρότημα κτιρίων, όπως στην περίπτωση του Metropolitan, πρέπει να βρίσκονται είτε στο ίδιο είτε σε όμορα οικόπεδα για την ασφαλή κυκλοφορία ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού, χωρίς να μεσολαβεί ένας δρόμος.

Ξαφνικά-ωστόσο- το 2022 το υπουργείο Υγείας με σκανδαλώδη τροπολογία περνάει σχετική φωτογραφική διάταξη που «νομιμοποιεί» ουσιαστικά την ενοποίηση των κτιρίων.

Άρθρο 46: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ίδρυσης ιδιωτικής κλινικής Τροποποίηση άρθρου 8 ν. 4600/2019

2. Ενοποιήσεις κτιρίων που έχουν γίνει με άδεια των αρμόδιων πολεοδομικών υπηρεσιών πριν από την έναρξη ισχύος της παρ. 1 τεκμαίρεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4600/2019.

Παρόλα αυτά εδώ και χρόνια, το δεύτερο κτίριο λειτουργεί ακόμα χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα εκεί να έχουν νοσηλευτεί χιλιάδες ασθενείς. Κανένας, ωστόσο, από την Περιφέρεια επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν φαίνεται να προχώρησε στους σχετικούς ελέγχους.

Μάλιστα, έως και σήμερα η άδεια λειτουργίας εκκρεμεί, καθώς ο νέος Περιφερειάρχης περιμένει τις βεβαιώσεις της πυροσβεστικής που εκκρεμούν.

Σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας απάντησε : «Το ζήτημα της κτιριακής εγκατάστασης με την υπόγεια διάβαση έχει ήδη θεραπευτεί με νόμο του 2022. Το μόνο θέμα που εκκρεμούσε ήταν η έγκριση του σχεδίου των εντατικών που, όμως, δόθηκε πριν από 10 ημέρες».

Το «μπαλάκι» των ευθυνών το υπουργείο Υγείας, δηλαδή, το πετάει στον πρώην Περιφερειάρχη για απουσία ελέγχων.

Ωστόσο, κανείς δεν απαντά στο φλέγον ερώτημα. Πώς ενώ εκκρεμεί η άδεια ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει κανονικά τις νοσηλείες ασθενών στο Metropolitan ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα το υπουργείο Υγείας το 2022 περνάει τη σκανδαλώδη τροπολογία;

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024