Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα «Μις Γερμανία» κατάγεται από το Ιράν και είναι προσηλωμένη στον αγώνα υπερ των γυναικών

Η νέα «Μις Γερμανία» κατάγεται από το Ιράν και είναι προσηλωμένη στον αγώνα υπερ των γυναικών

Πρότυπα της Apameh Schönauer είναι «οι θαρραλέες γυναίκες στο Ιράν που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους βγαίνοντας στους δρόμους και διαδηλώνοντας για την ελευθερία και τα δικαιώματά τους».

Η Apameh Schönauer από το Βερολίνο είναι η «Μις Γερμανία» 2024. Η 39χρονη επικράτησε έναντι οκτώ άλλων γυναικών στο Rust (περιφέρεια Ortenau) αργά το βράδυ του Σαββάτου. Η αρχιτέκτονας, η οποία γεννήθηκε στο Ιράν, θέλει να διεξάγει εκστρατεία με στόχο την υποστήριξη των νέων γυναικών με μεταναστευτικό υπόβαθρο στη Γερμανία, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μητέρα δύο παιδιών τόνισε επίσης τη δέσμευση της για την προάσπιστη των δικαιωμάτων των γυναικών με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από την παρουσιάστρια Neda Peemüller, τον ψυχαγωγό Nicolas Puschmann, τον influencer Twenty4Tim, τη συγγραφέα Vivien Wulf, την ηθοποιό Sharon Battiste και την επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του στούντιο «Miss Germany», Jil Andert, επέλεξε τη νικήτρια στο Europa-Park μετά από αρκετούς γύρους συνεντεύξεων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η νικήτρια θα λάβει το βραβείο «Female Leader Award». Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από έπαθλο 25.000 ευρώ.

Νέα «Μις Γερμανία»: «Ισχυρές και θαρραλέες γυναίκες» στο Ιράν ως πρότυπα

Η Schönauer δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πριν από τον τελικό γύρο ότι γεννήθηκε στην Τεχεράνη και ήρθε στη Γερμανία σε ηλικία έξι ετών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μητέρα δύο παιδιών τόνισε επίσης τη δέσμευση της για την προάσπιστη των δικαιωμάτων των γυναικών με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν. Στον ιστότοπο της διοργανώτριας, η Schönauer έγραψε ότι υποστηρίζει τις αδικημένες και καταπιεσμένες γυναίκες μέσω του δικτύου «Shirzan» (Λιονταρίνα).

Πρότυπα της είναι «οι δυνατές και θαρραλέες γυναίκες στο Ιράν που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους βγαίνοντας στους δρόμους, υψώνοντας τη φωνή τους και διαδηλώνοντας για την ελευθερία και τα δικαιώματά τους».

Ο διαγωνισμός «Μις Γερμανία» δεν είναι πλέον διαγωνισμός πασαρέλας από το 2019

Το προηγούμενο όριο ηλικίας των 39 ετών δεν ισχύει πλέον για την τρέχουσα χρονιά: η γηραιότερη φιναλίστ ήταν η Mignon Kowollik (42 ετών) από το Αμβούργο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 15.000 γυναίκες έκαναν αίτηση συμμετοχής φέτος. Η επιλογή διήρκεσε αρκετούς μήνες. Η «Μις Γερμανία» συνήθιζε να είναι ένας διαγωνισμός με γύρους με μπικίνι στην πασαρέλα. Στη συνέχεια υπήρξε αλλαγή στην εικόνα: από το 2019 μετράει η προσωπικότητα των διαγωνιζομένων και η προθυμία τους να αναλάβουν ευθύνες. Η νικήτρια δεν λαμβάνει πλέον ένα στέμμα. Απονέμεται μόνο η κλασσική κορδέλα.

*Με πληροφορίες από: swr.de

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024