Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εβαλαν στη μαύρη λίστα των κυρώσεων 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα της Sovcomflot

ΗΠΑ: Εβαλαν στη μαύρη λίστα των κυρώσεων 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα της Sovcomflot

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στοχεύουν την εθνική ναυτιλιακή εταιρία της Ρωσίας Sovcomflot.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν χθες Παρασκευή στη μαύρη λίστα των κυρώσεων 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα προκειμένου να συμμορφωθούν και να τηρούν το ανώτατο όριο που επέβαλε η Δύση στην τιμή του αργού πετρελαίου που πωλεί η Μόσχα, την παραμονή της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται για παραβιάσεις του ανώτατου ορίου τιμών της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν την εθνική ναυτιλιακή εταιρία της Ρωσίας Sovcomflot, δίνοντάς της προθεσμία 45 ημερών για να εκφορτώσει το πετρέλαιο ή άλλα φορτία από τα 14 πλοία, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται στον όμιλο Sovcomflot για παραβιάσεις του ανώτατου ορίου τιμών της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο.

Σαρωτικές κυρώσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες νέες, σαρωτικές κυρώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, βάζοντας στο στόχαστρο περισσότερα από 500 άτομα και οντότητες, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να εντείνει την πίεση στη Μόσχα.

Τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων το σύστημα πληρωμών Mir, ρωσικούς οικονομικούς θεσμούς και την αμυντική βιομηχανία, τη μελλοντική παραγωγή ενέργειας, την απόπειρα παράκαμψης των κυρώσεων και άλλους τομείς.

Περιλαμβάνουν επίσης αξιωματούχους που σχετίζονται με τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024