Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανακοινώνουν εκατοντάδες κυρώσεις συνδεόμενες με την πολεμική μηχανή της Ρωσίας

ΗΠΑ: Ανακοινώνουν εκατοντάδες κυρώσεις συνδεόμενες με την πολεμική μηχανή της Ρωσίας

Το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο πάνω από πεντακόσιες οντότητες συνδεόμενες με «υποστηρικτές της» και «την πολεμική μηχανή της», δήλωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γαλλικό Πρακτορείο (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Gleb Garanich).

«Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο (σ.σ. κυρώσεων) από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία (κατά διαταγές του ρώσου προέδρου) του (Βλαντίμιρ) Πούτιν», διευκρίνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα λάβουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το νέο πακέτο κυρώσεων σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ανώτερος αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν «εκατοντάδες» κυρώσεις κατά της Ρωσίας σ’ ένα νέο πακέτο που σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο της πλήρους κλίμακας εισβολής της στην Ουκρανία και αντιδρώντας στο θάνατο του ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το Reuters.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι ορισμένες από αυτές θα στοχεύουν τους υπεύθυνους για τη δολοφονία του Ναβάλνι, αλλά οι περισσότερες θα χτυπήσουν την «πολεμική μηχανή του Πούτιν» και θα κλείσουν τα κενά στο υπάρχον καθεστώς των κυρώσεων.

Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ενωση

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λέγοντας ότι επιδιώκει να μειώσει το οπλοστάσιο και τη πολεμική μηχανή του Πούτιν δύο χρόνια μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το πακέτο, που αφορά σε περισσότερα από 50 άτομα και οντότητες, ανακοινώθηκε δύο ημέρες πριν τη δεύτερη επέτειο αύριο Σάββατο από την εισβολή και αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης δυτικής προσπάθειας για τον περιορισμό της ρωσικής οικονομίας.

Προχθές Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε το δικό της πακέτο σαρωτικών κυρώσεων κατά 200 οντοτήτων και ατόμων που κατηγορεί ότι βοήθησαν τη Μόσχα να προμηθευτεί όπλα ή ότι εμπλέκονται στην απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024