Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλενα Κουντουρά: «Ένιωσα αµφισβήτηση λόγω φύλου όταν ασχολήθηκα µε την πολιτική»

Έλενα Κουντουρά: «Ένιωσα αµφισβήτηση λόγω φύλου όταν ασχολήθηκα µε την πολιτική»

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Η Έλενα Κουντουρά μίλησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στη Σάσα Σταμάτη, για τις πρωτοβουλίες που πήρε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Όλη µου τη ζωή αγωνίζοµαι για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώµατα

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πετύχαµε εµβληµατικές νίκες. Είχα την τιµή να είµαι εισηγήτρια όλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ορόσηµο για τον «Αντίκτυπο της ενδοσυντροφικής βίας και των δικαιωµάτων επιµέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά».

Βάλαµε στο επίκεντρο, εκτός από τη γυναίκα, και το παιδί, που είναι θύµα ή µάρτυρας ενδοοικογενειακής βίας. Σε συνδυασµό µε την έκθεση για τη βία στο ∆ιαδίκτυο, που συνδιαµόρφωσα, πιέσαµε την Κοµισιόν και έφερε την οδηγία για την αντιµετώπιση της έµφυλης βίας, που θα ψηφιστεί στην Ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ψηφίσαµε για πιο αυστηρούς κανόνες ενάντια στην κατάχρηση εξουσίας και τη σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο. Μεγάλη νίκη µας ήταν η κύρωση της Σύµβασης της Κωνσταντινούπολης, του µοναδικού διεθνώς δεσµευτικού νοµικού κειµένου για την εξάλειψη και την πρόληψη της έµφυλης βίας, που είχε παγώσει εδώ και µία δεκαετία.»

Η γυναίκα δεν έχει ακόµη τη θέση που της αξίζει λόγω ταµπού, στερεοτύπων και διακρίσεων

«Ο δρόµος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ εύκολος, ιδιαίτερα όταν είσαι γυναίκα. Τίποτε δεν µας χαρίζεται. Η γυναίκα δεν έχει ακόµη τη θέση που της αξίζει λόγω ταµπού, στερεοτύπων και διακρίσεων.

Στη ζωή µου έχω κάνει κύκλους. Ηµουν πρωταθλήτρια Ελλάδος στην εθνική οµάδα στίβου και στη συνέχεια διέπρεψα µε διεθνή καριέρα στην παγκόσµια βιοµηχανία της µόδας. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ασχολήθηκα µε τις εκδόσεις επαγγελµατικά. Παράλληλα, στη ζωή µου υπήρχε ο εθελοντισµός, γιατί για µένα η προσφορά είναι στάση ζωής.

Ένιωσα αµφισβήτηση λόγω φύλου

«Όταν ασχολήθηκα µε την πολιτική ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αναγνωρίστηκαν οι ικανότητές µου και η αποτελεσµατικότητά µου όταν πλέον, ως υπουργός Τουρισµού, µε πολύ σκληρή δουλειά έφερα θεαµατικά έσοδα για την πατρίδα µας, µε ιστορικά τουριστικά ρεκόρ αφίξεων, εισπράξεων, επενδύσεων και ανάπτυξης.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024