Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ζευγάρι αγόρασε παλιό σχολικό και το μετέτρεψε σε σπίτι – Δείτε το εσωτερικό του

ΗΠΑ: Ζευγάρι αγόρασε παλιό σχολικό και το μετέτρεψε σε σπίτι – Δείτε το εσωτερικό του

Η μετατροπή τους πήρε περίπου ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Μια… πρωτότυπη μετατροπή έκανε ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ. Ο Josh, 27 ετών και η Emily, 28 ετών, μετέτρεψαν ένα παλιό σχολικό λεωφορείο σε σπίτι.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύει το Business Insider το ιδιαίτερο αυτό σπίτι έχει όλες τις ανέσεις. Μπάνιο, κρεβάτι, καθιστικό και κουζίνα.

Το ζευγάρι αγόρασε το λεωφορείο τον Ιανουάριο του 2021 και το περασμένο φθινόπωρο αγόρασαν ένα κομμάτι γης στο Αντιάχο, στο οποίο θα ζήσουν μόλις τελειώσουν τα ταξίδια τους. Αυτό τουλάχιστον είναι το πλάνο που έχουν θέσει.

Προς το παρόν, το ζευγάρι εργάζεται εξ αποστάσεως.

Το αγόρασαν σαν 7.000 δολάρια και ξόδεψαν 80.000 δολάρια

Αγόρασαν το λεωφορείο για 7.000 δολάρια από μια εταιρεία που πουλάει μεταχειρισμένα σχολικά λεωφορεία για μετατροπές στο Φοίνιξ. Η Emily εμπνεύστηκε την αγορά από αναρτήσεις που είδε στο Instagram.

Το ζευγάρι μετέτρεψε μόνο του το σχολικό σε σπίτι

Σκέφτηκαν ένα τροχόσπιτο, αλλά ένα σχολικό λεωφορείο ήταν πιο προσιτό εκ των προτέρων και παρείχε περισσότερο χώρο. «Μας ταιριάζει πολύ καλύτερα, επειδή χρειαζόμαστε δύο ξεχωριστά γραφεία και ένα λεωφορείο 40 ποδιών παρέχει αυτόν τον χώρο» δήλωσε ο Josh στο Business Insider.

Η μετατροπή τους πήρε περίπου ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθεί. «Δεν προσλάβαμε κανέναν και τα κάναμε όλα μόνοι μας  ενώ εξακολουθούσαμε να εργαζόμαστε με πλήρη απασχόληση. Η μετατροπή του σχολικού ήταν το έργο μας τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα» είπε.

Η κουζίνα από την οποία δεν λείπει τίποτα

Ξόδεψαν περίπου 80.000 δολάρια για τη μετατροπή, το οποίο, σύμφωνα με την Emily, είναι υψηλό. «Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες ξοδεύουν μεταξύ 20.000 και 50.000 δολαρίων», δήλωσε στο Business Insider. «Εξαρτάται από το τι θέλετε να είναι τα φινιρίσματα σας».

Το πιο ακριβό πράγμα που αγόρασαν ήταν το χρώμα αυτοκινήτου.

«Η ηλιακή ενέργεια ήταν αδιαπραγμάτευτη, καθώς θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να μπορούμε και οι δύο να εργαζόμαστε εξ αποστάσεως» είπε.

Η ζωή στο λεωφορείο δεν είναι τόσο φτηνή όσο περίμεναν

Το ζευγάρι δεν εξοικονομεί όσα πίστευε ότι θα εξοικονομούσε ζώντας σαν νομάδες.

Η κρεβατοκάμαρα

Τα μεγαλύτερα έξοδά τους είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου (περίπου 1.850 δολάρια το χρόνο), τα καύσιμα ντίζελ και η δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία κοστίζει 150 δολάρια το μήνα και είναι απαραίτητη για τις δουλειές τους. Το γέμισμα του ρεζερβουάρ κοστίζει περίπου 300 δολάρια- κατά μέσο όρο, το γεμίζουν μία ή δύο φορές το μήνα.

«Τα έξοδά μας εξαρτώνται από το πού παρκάρουμε και τις ανέσεις που βρίσκουμε» δήλωσε η Emily. Οι νοτιοδυτικές ΗΠΑ διαθέτουν πολλές εκτάσεις για δημόσια χρήση, όπως εκτάσεις της BLM ή της Forest Service, όπου η στάθμευση για ορισμένες ημέρες είναι δωρεάν.

Το επίσης λειτουργικό μπάνιο το οποίο διαθέτει και ντους

Πληρώνουν επίσης για να γεμίσουν και να αδειάσουν τις δεξαμενές τους, συνήθως ως τέλος κάμπινγκ.

Δεν σκοπεύουν να πουλήσουν το σχολικό όταν τελειώσουν να ζουν σε αυτό. «Θα κρατήσουμε το λεωφορείο για να μπορούμε να κάνουμε ταξίδια όποτε θέλουμε», είπαν.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024