Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέοι γίνονται ιδιοκτήτες σπιτιών χάρη στην... Amazon - Tα μικροσκοπικά σπίτια των 30.000 δολαρίων

Οι νέοι γίνονται ιδιοκτήτες σπιτιών χάρη στην… Amazon – Tα μικροσκοπικά σπίτια των 30.000 δολαρίων

«Μας λένε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να αγοράσουμε σπίτια, αλλά εγώ είμαι η απόδειξη ότι αυτό είναι εφικτό»

Η αγορά ακινήτου φαντάζει για πολλούς όνειρο απατηλό, ιδίως σε ό,τι αφορά τις νέες γενιές που μόλις και μετά βίας παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα καθημερινά τους έξοδα.

Έτσι ακόμα και η σκέψη ενός δανείου απορρίπτεται στο λεπτό.

Στην αντίπερα όχθη ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι που δεν το βάζουν κάτω και επιλέγουν αντί της αποταμίευσης, την… εφευρετικότητα και την Amazon.

«Φίλε, μόλις αγόρασα σπίτι από την Amazon» θα ακούσετε να λέει γεμάτος ενθουσιασμό ο 23χρονος Jeffrey Bryant σε ένα βίντεό του στο TikTok, αφήνοντας έκπληκτους 8,6 εκατομμύρια θεατές.

«Είδα έναν YouTuber να ‘ξεπακετάρει’ το δικό του και έτρεξα στον ιστότοπο για να πάρω κι εγώ ένα»

«Δεν το σκέφτηκα καν δεύτερη φορά» αναφέρει ο Bryant.

Ο νεαρός μιλώντας στη New York Post εξηγεί πως η αγορά του προκάτ ακινήτου, αξίας σχεδόν 30.000 δολαρίων έγινε χάρη στα χρήματα που κληρονόμησε από τον παππού του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα.

@hittaa_jeff #greenscreen i will never forget this 😂 what do i be doing #fyp #foryou #amazon #house #foryoupage #spender #newhouse #unfold #amazonfinds #explorepage ♬ original sound – Jeff Bryant

«Είδα έναν YouTuber να ‘ξεπακετάρει’ το δικό του και έτρεξα στον ιστότοπο για να πάρω κι εγώ ένα» εξηγεί ο Bryant στο βίντεό του.

Και τα σχέδια του 23χρονου δεν σταματούν εδώ. Όπως εξηγεί σκοπός του είναι να το μετατρέψει σε AirBnB για αστέγους έναντι συμβολικού ενοικίου.

@hittaa_jeff 5 guys and 27 mins later 😫 ITS HERE😫😍 #FYP #foryou #amazon #house #unfoldhouse #foryoupage #newhouse #update #explorepage #pt2 ♬ original sound – Jeff Bryant

«Κυριολεκτικά απλά το ξεδιπλώνεις»

Πρωτοπόρος στην αγορά των σπιτιών της Amazon, ο 27χρονος influencer και ιδιοκτήτης αλυσίδας παιδικών παιχνιδιών Nathan Graham. Στις αρχές του Ιανουαρίου είχε δημοσιεύσει βίντεο με το νεοαποκτηθέν και συναρμολογούμενο ακίνητό του, αξίας 30.000 δολαρίων.

Ο Graham «ξεπακετάρει» το σπίτι του

«Φίλε, αυτό το πράγμα είναι τόσο εύκολο να χτιστεί» ακούγεται να λέει ο Graham, καθώς ο ίδιος και ορισμένοι φίλοι του «συναρμολογούν» το καθιστικό. Τα πλάνα από το μικρό αλλά χαριτωμένο σπίτι συγκέντρωσαν πάνω από 20,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

«Κυριολεκτικά απλά το ξεδιπλώνεις» εξηγεί ο 27χρονος.

@unspeakk Part 1 I Bought a House on Amazon #unspeakable #vlog #fyp ♬ Aesthetic – Tollan Kim

@colinfurze.fans.us Bought A House On Amazon! – Part 3 #unspeakable #challenge #amazonfinnds #amazonhaul #amazonhome #mustwatch #fyp #fypシ ♬ original sound – colinfurze.fans.us

Ραγδαία άνοδος πωλήσεων

Η νέα τάση αγοράς μικρών προκάτ σπιτιών έχει γνωρίσει ραγδαία άνοδο και δημοτικότητα τα χρόνια μετά την πανδημία. Έρευνα του Ιανουαρίου του 2024 αποκάλυψε πως το 90% των ιδιοκτητών ακινήτων που ανήκουν στους millenials έχουν μετανιώσει για την αγορά πρώτης κατοικίας, από τη συμφωνία να πληρώσουν υψηλά επιτόκια, μέχρι και την τοποθεσία.

Η τελευταία όμως είναι το «κλειδί» για τον Bryant.

Όπως δηλώνει στη New York Post, συνεργάζεται με έναν ατζέντη που τον βοηθά να βρει το μέρος που θα τοποθετήσει το σπίτι του. Επιπλέον βρίσκεται σε συνομιλίες με τις τοπικές αρχές για να λάβει τις απαραίτητες άδειες.

«Ως μέλος της Γενιάς Ζ θέλω να εμπνεύσω τους άλλους να παίρνουν σοφές αποφάσεις για τα χρήματά τους. Μας λένε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να αγοράσουμε σπίτια, αλλά εγώ είμαι η απόδειξη ότι αυτό είναι εφικτό» καταλήγει ο Bryant.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024