Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Π. Μαρινάκης: Είναι λυπηρό για τον τόπο ότι δεν μπορεί να αποκτήσει μία αξιόπιστη αντιπολίτευση

Π. Μαρινάκης: Είναι λυπηρό για τον τόπο ότι δεν μπορεί να αποκτήσει μία αξιόπιστη αντιπολίτευση

Τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης και δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί», ήταν το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στις εσωκομματικές κάλπες.

«Όλο αυτό το οποίο βλέπουμε, είναι αποτέλεσμα όλων όσων έγιναν στη χώρα μας και από τον ΣΥΡΙΖΑ – και όταν ήταν αντιπολίτευση και όταν έγινε κυβέρνηση κι όταν, στη συνέχεια, ξαναέγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα, δεν εκπλήσσει κανέναν αυτή η κατάσταση», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε την επιλογή να μιλήσει με το παρόν, με το μέλλον, με την κοινωνία ή να συμπεριφερθεί ως γραμματέας νεολαίας κεντροαριστερής παράταξης της δεκαετίας του ’80 ή του ’90»

Ανέφερε, μάλιστα, πως το σημαντικότερο για όλα τα κόμματα είναι ο σεβασμός στις διαδικασίες και τα όργανα, αφήνοντας αιχμές για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει «πάρα πολύ υπερήφανος» που ανήκει «από μικρό παιδί σε ένα κόμμα που έχει μάθει να σέβεται όλες τις εσωτερικές διαδικασίες, τα όργανα», σημειώνοντας πως «όλοι οι διατελέσαντες στο κόμμα αυτό, πρόεδροι και πρωθυπουργοί, όταν είχαμε ένα ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα, όταν ο κόσμος έστελνε ένα μήνυμα, το λαμβάναμε το μήνυμα και προχωρούσαμε άμεσα σε εσωκομματικές διαδικασίες».

«Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες», προσέθεσε ωστόσο, χαρακτηρίζοντας «λυπηρό για τον τόπο ότι δεν μπορεί να αποκτήσει μία αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν κάνει καθόλου καλό σε κανέναν αυτό», είπε, σημειώνοντας πως «από εκεί και πέρα, το τι είναι το καλό, τι είναι το κακό, το τι είναι το σωστό, τι είναι το λάθος, θα το κρίνουν τα μέλη του κάθε κόμματος».

«Σαν γραμματέας νεολαίας του ’80-’90 ο Ανδρουλάκης»

Στη συνέχεια κατηγόρησε εκ νέου τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «είχε την επιλογή να μιλήσει με το παρόν, με το μέλλον, με την κοινωνία ή να συμπεριφερθεί ως γραμματέας νεολαίας κεντροαριστερής παράταξης της δεκαετίας του ’80 ή του ’90».

«Επέλεξε το δεύτερο, δηλαδή επέλεξε το αμφιθέατρο των προηγούμενων δεκαετιών από την κοινωνία. Προφασίστηκε δικαιολογίες ή αιτιάσεις. Η ρητορική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και δεν ξέρω αν αυτό είναι μία άποψη που έχουν συνολικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και στο συγκεκριμένο θέμα, μας θυμίζει ρητορική αμφιθεάτρου δεκαετιών προηγούμενων, μάλιστα και δεκαετιών προηγούμενων και από αυτές που είμαστε κι εμείς στα αμφιθέατρα. Δεν το υποβαθμίζω το αμφιθέατρο, έχουν δοθεί μάχες, έχουν δοθεί ιδεολογικές μάχες, αλλά νομίζω ότι έχουμε πάει σ’ ένα άλλο επίπεδο», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι όλα όσα επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης, «προβλέπονται ήδη από το νομοσχέδιο».

Για τις δημοσκοπήσεις και την «εισαγόμενη» ακρίβεια

Για τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή στην κούρσα της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, προφανώς με πολλά προβλήματα, το οποίο συνέβαινε και τον Ιούνιο που κερδίσαμε τις εκλογές. Δεν κερδίσαμε και ο κόσμος είπε ‘λύθηκαν όλα τα προβλήματα’. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και τώρα. Κάποια εκ των οποίων έχουν μειωθεί. Κάποια έχουν λυθεί. Κάποια προέκυψαν στην πορεία».

Υποσττήριξε ότι η κυβέρνηση αυτή «δίνει μια μάχη καθημερινότητας και προσπαθεί να λύσει τα περισσότερα εκ των προβλημάτων ή των αιτημάτων των πολιτών, να απαντήσει σ’ αυτά, προχωρώντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», τις οποίες, όπως είπε, για να αποδεχτεί ο κόσμος, πρέπει να τις δει στην πράξη.

Έκανε και πάλι λόγο για «εισαγόμενη ακρίβεια», λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και προσθέτοντας πως αντιμετωπίζεται «όχι ως δια μαγείας», με τρεις τρόπους: «Ο πρώτος είναι με έκτακτα μέτρα. Τα έκτακτα μέτρα – κάποια εκ των οποίων εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου – για να μειωθούν οι συνέπειες, όπως είναι όλο αυτό το οποίο κάνουμε για το βρεφικό γάλα, για να πέσουν οι τιμές καταλόγου, θα τα δούμε στην πράξη».

«Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις», προσέθεσε, παραδεχόμενος πως «σωρευτικά ο πληθωρισμός είναι 14% από το 2019 μέχρι και σήμερα, αλλά οι αυξήσεις στο μέσο μισθό είναι παραπάνω, είναι 15%», όπως είπε, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση, ουσιαστικά, «μειώνει τις συνέπειες».

Και ο τρίτος τρόπος, δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, είναι οι έλεγχοι, οι οποίοι ανέφερε πως «έχουν ξεκινήσει, στην πραγματικότητα, την τελευταία τετραετία στη χώρα μας και εντείνονται. Έχουν αποτέλεσμα. Όλα αυτά μαζί κρατάνε όρθια την οικονομία και τους πολίτες και το κυριότερο έχουν ένα μόνιμο χαρακτήρα τα περισσότερα εξ αυτών και μένουν όταν οι κρίσεις θα φύγουν».

«Η οργή των φοιτητών δεν είναι πλειοψηφική άποψη»

Μιλώντας για τα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις, σχολίασε πως «είναι λυπηρό που χάθηκε η εξεταστική, έστω κι αν αυτό συνέβη σε ποσοστό λιγότερο από το 10%».

«Είναι σημαντικό ότι περνά ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο και πάνω από το 90% των Πανεπιστημίων έχουν εξασφαλισμένη εξεταστική, με καταλήψεις κάτω του μισού. Άρα, όλο αυτό που λένε ‘η οργή των φοιτητών’, δεν είναι η πλειοψηφική άποψη των φοιτητών», κατά την άποψη του κ. Μαρινάκη.

Χαρακτήρισε σημαντικό ότι από το 2019 και μετά γίνονται εκκενώσεις καταλήψεων, ενώ καταλήγοντας ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση ρίχνει πια το βάρος στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει πως «εμείς ρίχνουμε βάρος, όπως και πριν, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024