Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχείο «όνειρο» στο Δήμο Κατερίνης

Αρχείο «όνειρο» στο Δήμο Κατερίνης

Ο Δήμος Κατερίνης δημοσίευσε φωτογραφίες με τους χώρους φύλαξης του αρχείου του Δήμου.

Σε εκκαθάριση και καταχώρηση/τακτοποίηση δημοτικών αρχείων προχωρά ο Δήμος Κατερίνης σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η συγκρότηση επιτροπής εκκαθάρισης αρχείων τα οποία φυλάσσονται σε τρεις δημοτικούς χώρους και συγκεκριμένα, στο αμαξοστάσιο, στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Καλλιθέας αλλά και σε χώρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Το θέμα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανέστης Μυστρίδης, ο οποίος ορίστηκε μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή, τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Παναγιώτη Ιορδανίδη.

Με τη διαδικασία που στη συνέχεια θα ακολουθηθεί, αφενός μεν θα δοθεί η δυνατότητα ξεκαθαρίσματος ως προς τα αρχεία που πρέπει να διατηρηθούν ή ως προς εκείνα που πρέπει να καταστραφούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αφετέρου δε να τακτοποιηθούν τα υπόλοιπα αρχεία. «Το θέμα αυτό τίθεται εγκαίρως, επειδή η νέα Δημοτική Αρχή, παραλαμβάνοντας τη Διοίκηση, διαπίστωσε ότι μεγάλο τμήμα του αρχείου βρίσκονταν πεταμένο στο πάτωμα, σε τσουβάλια ή σε καθίσματα και αλλού»υποστηρίζει ο Δήμος Κατερίνης.

«Δεν περιποιεί τιμή….»

«Αυτή η κατάσταση που παραλάβαμε δεν περιποιεί τιμή τον Δ.Κατερίνης. Γι’ αυτό, μετά τη συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος, Ανέστης Μυστρίδης, «πρόθεσή μας είναι η συχνή εκκαθάριση αρχείων ώστε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να γίνεται ένα ξεκαθάρισμα και να μειώνεται ο όγκος του υλικού που πρέπει να αποθηκεύεται, παράλληλα όμως να προωθούνται ενέργειες ώστε το αρχειακό υλικό να φυλάσσεται τακτοποιημένο υπό ασφαλείς συνθήκες, για χάρη του δημοσίου συμφέροντος».

Το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται σε χώρους του Δ.Κατερίνης, αποτελείται από έγγραφα και στοιχεία που προέρχονται από τα δημοτολόγια, τα ληξιαρχεία, τις οικονομικές, πολεοδομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Βάσει νόμου, τα αρχεία κατατάσσονται σε ενεργά, ημιενεργά, ανενεργά και διηνεκούς φύλαξης και προβλέπεται για πόσο χρονικό διάστημα υποχρεούται ο Δήμος να φυλάσσει τα αρχεία καθώς επίσης και ποια είναι η διαδικασία καταστροφής όσων καταστούν ανενεργά.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η όποια καταστροφή υλικού, βάσει νόμου τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Αρχείων τού Κράτους (Γ.Α.Κ.), επειδή ορισμένα αρχεία και έγγραφα έχουν ιστορική σημασία και πρέπει να διατηρηθούν στα Γ.Α.Κ.

*Πηγή φωτογραφιών Δήμος Κατερίνης

Sports in

Το διπλό χτύπημα της Παρί στην Μπάρτσα (pics, vids)

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποδεικνύεται με κάθε τρόπο ο κακός δαίμονας της Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024