Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν: Πόσο καλά γνωρίζεται το αγαπημένο κινηματογραφικό δίδυμο;

Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν: Πόσο καλά γνωρίζεται το αγαπημένο κινηματογραφικό δίδυμο;

Ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός βρέθηκαν μπροστά στο φακό του Variety και απάντησαν σε κουίζ.

Η Έμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος έχουν κοινή αίσθηση του χιούμορ και φοβερή χημεία τόσο ως καλλιτέχνες όσο και ως ατομικότητες.

«Αισθάνομαι σίγουρος για το σενάριο. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι μεταφέρει πολλά πράγματα, νομίζω, σε έξυπνους ανθρώπους»

Κατά κάποιον τρόπο, το «Poor Things», στο οποίο συνεργάστηκαν και σημείωσε φοβερή επιτυχία, είναι το αποκορύφωμα των προηγούμενων ταινιών του Λάνθιμου, οι οποίες σχεδόν όλες ανήκουν στην κατηγορία «Ουάου, τι είδα μόλις τώρα;»- κυρίως ο «Κυνόδοντας» του 2009, η ιστορία των κλεισμένων παιδιών που αναζητούν κάποια κατανόηση του κόσμου μέσω του σεξ και των κασετών VHS της δεκαετίας του ’80- και ο «Ο Αστακός», από το 2015, το οποίο ασχολείται με την «εύθυμη» υπόθεση ότι οι ανύπαντροι έχουν 45 ημέρες για να βρουν νέο σύντροφο ή θα μετατραπούν σε ζώα.

Quiz: Πόσο καλά γνωρίζεστε;

Το δίδυμο βρέθηκε μπροστά στο φακό του Variety, ώστε να απαντήσουν κάποιες ερωτήσεις, και να διαπιστώσουν πόσο καλά γνωρίζει ο ένας την άλλη -φυσικά δεν έλειψε η πλάκα και τα πειράγματα-. Το «παιχνίδι ερωτήσεων» συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων ερωτήματα σχετικά με το αγαπημένο άθλημα του Γιώργου Λάνθιμου όταν ήταν μικρός, στο οποίο η Στόουν απάντησε σωστα -δηλαδή μπάσκετ-.

Η Στόουν όμως φάνηκε να ξεχνάει ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, καθώς δεν έδωσε την ορθή απάντηση στο εν λόγω ερώτημα του κουίζ. Ο Γιώργος Λάνθιμος όπως λέει φοβάται περισσότερο το να αρρωστήσει, όμως η συνοδοιπόρος του έγραψε πως ο φόβος του είναι ο θάνατος. «Δεν το ξέρεις, ενώ το έχουμε συζητήσει τόσες φορές» είπε χαριτολογώντας και συμπλήρωσε ότι «αυτό το κουίζ μπορεί να μας καταστρέψει».

«Ο τρόπος που η Μπέλα προσεγγίζει τον κόσμο, έχει να κάνει μόνο με την εμπειρία. Έχει να κάνει μόνο με το πώς αισθάνεται για τα πράγματα»

Ενώ η Έμα απάντησε γελώντας, ότι η αρρώστια είναι η διαδικασία που οδηγεί στον θάνατο, άρα είναι σωστή.

Όταν η ερώτηση έφτασε στο «για πόσα βραβεία Όσκαρ έχει προταθεί η Έμα Στόουν» ο σκηνοθέτης φάνηκε σίγουρος για την απάντηση, γράφοντας γοργά – γοργά «3». Και μαντέψτε. Η απάντηση του ήταν σωστή.

Σε γενικές γραμμές ο Γιώργος Λάνθιμος φάνηκε να είναι «περισσότερο γνώστης» καθώς φάνηκε να θυμάται περισσότερα πράγματα για την Έμα Στόουν.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο του Variety

Συνέντευξη: Είναι φεμινιστική ταινία το Poor Things;

Στο «τραπέζι του Variety», ήρθε και το αν ο σκηνοθέτης αναγνωρίζει το Poor Things, σαν μια φεμινιστική ταινία. Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Stephen Rodrick, τον ρώτησε: «Μεγάλο μέρος του θορύβου γύρω από το «Poor Things» ήταν ότι πρόκειται για ένα φεμινιστικό ντοκουμέντο – μια ματιά στο πώς κάθε άντρας, ακόμη και εκείνοι που αγαπούν τη Μπέλα, προσπαθεί να της πάρει κάτι. Εσύ πως το βλέπεις;»

Με τον Λάνθιμο να απαντάει: «Δεν μου αρέσει πραγματικά να μπαίνω σε μια αναλυτική συζήτηση για το τι σημαίνει, ποια είναι τα θέματα, ποιοι είναι οι χαρακτήρες(…)Αισθάνομαι σίγουρος για το σενάριο. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι μεταφέρει πολλά πράγματα, νομίζω, σε έξυπνους ανθρώπους. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε περαιτέρω.

Και στην πραγματικότητα πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο να μπαίνουμε πολύ σε αυτές τις συζητήσεις, γιατί τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ μονοδιάστατα».

Με τη σειρά της, η Έμα Στόουν, απάντησε την εξής ερώτηση: «Έμα, ξέρω ότι έχεις παλέψει με το άγχος. Το σκέφτηκα αυτό καθώς κάνεις τα πρώτα απίστευτα εκστατικά, χαρούμενα βήματα του χορού της Μπέλα, όταν ανεβαίνεις στο τραπέζι και απλά κινείσαι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι σε αυτόν τον χαρακτήρα που σκέφτηκες: «Δεν θα ήταν φανταστικό να μην ντρέπεσαι ή να μην σε απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι».

Απαντώντας: «Νομίζω ότι γι’ αυτό ήμουν τόσο ξετρελαμένη μαζί της. Είναι η ιδέα του να μη ζεις με αυτή την αυτοκριτική ή τη ντροπή, όπως λες, ή τα κοινωνικά συμβόλαια που κάνεις ως παιδί μεγαλώνοντας. Και μέρος της φύσης του άγχους είναι ότι πάντα ελέγχεις τον εαυτό σου. Κατά κάποιο τρόπο – είναι φρικτό να το λέω – είναι μια πολύ εγωιστική κατάσταση. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τους άλλους ανθρώπους με άγχος – το έχω ακόμα – αλλά είναι επειδή σκέφτεσαι πολύ τον εαυτό σου.

Σκέφτεσαι: «Τι θα μου συμβεί; Τι έχω πει; Τι έχω κάνει;» Ενώ ο τρόπος που η Μπέλα προσεγγίζει τον κόσμο, έχει να κάνει μόνο με την εμπειρία. Έχει να κάνει μόνο με το πώς αισθάνεται για τα πράγματα».

*Πηγή: Variety | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Variety | YouTube

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024