Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίδι 200 κιλά και 8 μέτρα βρέθηκε στον Αμαζόνιο - Το βίντεο που τράβηξαν επιστήμονες

Φίδι 200 κιλά και 8 μέτρα βρέθηκε στον Αμαζόνιο – Το βίντεο που τράβηξαν επιστήμονες

Το μεγαλύτερο φίδι που έχει καταγραφεί ποτέ - Δείτε τη στιγμή που κολυμπούν μαζί με αυτόν τον γίγαντα της φύσης

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο, στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Πρόκειται για ένα γιγάντιο ανακόντα. Βρέθηκε πρόσφατα από έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή άγριας ζωής, τον καθηγητή Φρικ Βονκ, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής του National Geographic.

Το τεράστιο ανακόντα έχει μήκος 8 μέτρα, ζυγίζει 200 κιλά και το κεφάλι του έχει το ίδιο μέγεθος με του ανθρώπου. Είναι το μακρύτερο και συνάμα το βαρύτερο φίδι που έχει καταγραφεί ποτέ.

Επιστήμονες κολύμπησαν μαζί με έναν από τους μεγαλύτερους γίγαντες του σημερινού ζωικού μας βασιλείου

Βρέθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για τη σειρά του National Geographics «Pole to Pole», του Disney+, με τον Γουίλ Σμιθ. Οι ερευνητές έδωσαν στο νέο είδος τη λατινική ονομασία «Eunectes akayima», που σημαίνει το βόρειο πράσινο ανακόντα.

Σ’ ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Instagram, ο καθηγητής Βονκ φαίνεται να κολυμπάει άφοβα δίπλα στο τεράστιο ανακόντα, επιδεικνύοντας την ανακάλυψή του.

«Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ανακόντα που έχω δει ποτέ, παχύ όσο ένα ελαστικό αυτοκινήτου, με 8 μέτρα μήκος και πάνω από 200 κιλά βάρος – με κεφάλι τόσο μεγάλο όσο είναι το κεφάλι μου. Απόλυτο δέος και θαυμασμός γ’ αυτό τη θηρίο», γράφει στη λεζάντα του βίντεο.

Το βίντεο με το μεγαλύτερο φίδι όλων των εποχών:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανακόντα συχνά κινούνται πιο γρήγορα από το θήραμά τους και χρησιμοποιούν το δυνατό σώμα τους για να τα πνίξουν και να τα καταπιούν ολόκληρα.

Πριν από την παραπάνω ανακάλυψη, πιστευόταν ότι ο Αμαζόνιος φιλοξενούσε μόνον ένα είδος πράσινου ανακόντα, γνωστό και ως γιγαντιαίο ανακόντα. Ωστόσο, ο Δρ. Βονκ και η ομάδα του, μαζί με άλλους 14 επιστήμονες από 9 χώρες, διαπίστωσαν ότι το βόρειο πράσινο ανακόντα είναι ένα εντελώς ξεχωριστό είδος από το πράσινο ανακόντα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024