Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Τι έκανε ο «παλαιoχριστιανός» πριν... μετακομίσει οικογενειακώς στις κατακόμβες

Κορινθία: Τι έκανε ο «παλαιoχριστιανός» πριν… μετακομίσει οικογενειακώς στις κατακόμβες

Οι αναρτήσεις στα sociel media και οι μαρτυρίες συγγενικών του προσώπων

Από την Ικαρία που γεννήθηκε και πέρασε μέρος των νεανικών χρόνων του, στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως μουσικός σε σχολείο και ως υπάλληλος καθαριότητας στην Ηλιούπολη.

Από εκεί στη Σπάρτη που όπως έγραφε ο ίδιος μάζευε αλάτι από τη θάλασσα και το τελευταίο διάστημα μέσα στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας με τη δεύτερη σύζυγο και τα παιδιά του.

Οι αναρτήσεις στα sociel media

Οι νέες μαρτυρίες στο LIVE NEWS πλαισιώνουν τις δικές του αναρτήσεις στα social media και ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του. Μιας πορείας άλλοτε σε δεύτερο και άλλοτε σε πρώτο πλάνο.

Με δικούς του ανθρώπους να αποκαλύπτουν πτυχές της δράσης και της προσωπικότητας του 45χρονου που πλέον δηλώνει «παλαιοχριστιανός».

«Είχε πολύ δύσκολα χρόνια. Γεννήθηκε από μία μάνα με διπολική. Μετά το σχολείο έμπλεξε με κάποιον παλαιοημερολογίτη και τον μύησε σε αυτή», είπε ο θείος του.

«Υπήρξα άστεγος»

Όπως έχει γράψει στο blog του, από το 1999 και για 5 χρόνια ήταν άστεγος.

«Υπήρξα άστεγος την περίοδο του 1999 και για 5 περίπου χρόνια, όχι βέβαια για τους σημερινούς λόγους που μπορεί κάποιος να βρεθεί στον δρόμο, ωστόσο οι κανόνες επιβίωσης δεν έχουν αλλάξει από τότε και η πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος παραμένει η ίδια ανεξαρτήτως από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό».

Από την Ικαρία ταξιδεύει στην Αθήνα, με στενό συγγενή του να τον βοηθά για να γίνει μουσικός. Πιάνει δουλειά σε σχολείο αλλά δεν μακροημερεύει.

«Τι και αν σου παίρνει τα παιδιά το σύγχρονο αντίχριστο σχολείο και τα κάνει ανώμαλα; κάτσε να σου ‘’γ@μεύσουν’’ τα παιδιά στο σχολείο τα @λλοδαπά. Μπολιάσανε με δόλο τα παιδιά σου με δηλητήρια και κινδυνεύει να χαθεί ο σπόρος σου πάνω από την γη;».

«Ο αδελφός μου, που είναι στην Αθήνα καθηγητής μουσικής, προσπάθησε και του έμαθε μουσική και ήρθε εδώ πέρα και βρήκε δουλειά στο γυμνάσιο, λύκειο. Το παράτησε όμως, γιατί δεν είχε του έλεγαν αυτοί ότι πρέπει να είναι δύο ώρες εδώ στο λύκειο, δύο ώρες στο Εύδηλο», προσθέτει ο θείος του.

Η σχέση με τη «Χρυσή Αυγή»

Το 2015 ο ίδιος είναι ενεργό μέλος της «Χρυσής Αυγής» και ακολουθεί τον μέντορά του, Ηλία Παναγιώταρο.

Βοηθάει να γίνουν τα συσσίτια μόνο για Έλληνες της εγκληματικής οργάνωσης και ζει μεταξύ Αθήνας, Ικαρίας αλλά και Σπάρτης, όπου είχε πάρει τότε και τον 6χρονο γιο του.

«Πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο ταξίδι μου βρέθηκα να ζω στην «μέσα» Μάνη κάπου κοντά στον Γερολιμένα. Μια μέρα λοιπόν ένας γείτονας μου Μανιάτης, πάνω σε μια κουβέντα που είχαμε, ανέφερε ότι πήγε και μάζεψε αλάτι κάτι που περίμενε ότι θα του έφερνε κάποιο ικανοποιητικό κέρδος. Αποφάσισα να ρωτήσω να ψάξω και να μάθω γιατί στο καλό οι Μανιάτες πηγαίνουν και μαζεύουν αλάτι από την θάλασσα και βρέθηκα μπροστά σε μια αγορά και ένα προϊόν που αγνοούσα παντελώς: Το φυσικό αλάτι».

«Μετά εγώ απλά τον πήρα μαζί μου εδώ στη δουλειά. Προσπάθησαν να τον κάνω οικοδόμο, να μάθει μία τέχνη μήπως απαγκιστρωθεί από αυτό, αλλά δεν τα κατάφερα», λέει ο θείος του.

Η παρουσία του, στη «Χρυσή Αυγή» και τις δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, ολοκληρώνεται το 2016, όπως έγραψε ο ίδιος.

«Πριν από αρκετά χρόνια και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξα γνώριμο και ενεργό μέλος του λεγόμενου «Πατριωτικού χώρου» και έκανα και εγώ τους αγώνες μου παρέα με αρκετούς άλλους. Στην πορεία μου γνώρισα πολλούς και πολλά, έπαθα και έμαθα μέχρι που σε κάποιο σημείο αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να πάω να ζήσω σε κάποιο ακριτικό νησί του Ανατολικού Αιγαίου στο οποίο ζω ως και σήμερα».

«Ιωάννης ο Βαρκάρης»

Με το πέρασμα των χρόνων αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στα social media.

«Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ιωάννης Βαρκάρης το υιοθέτησα πριν πολλά χρόνια όταν κοιτούσα μια λίμνη και κάτι μικρά φτερωτά ζωύφια που ταξιδεύανε πάνω σε αυτή. Είχα κάτσει στην όχθη της διότι ήθελα λίγο ησυχία ώστε να μελετήσω ένα κείμενο σχετικά με τον Ιωάννη Βατάτζη βασιλέα της Ρωμανίας. Τα ζωύφια αυτά κάνανε έναν τρομερό θόρυβο παρόλο το μικρό μέγεθός τους και μου ήτανε αδύνατο να συγκεντρωθώ στην μελέτη μου».

Οι αναρτήσεις για τον κορωνοϊό

Στα χρόνια του κορωνοϊού οι αναρτήσεις του κατά των εμβολίων ήταν αλλεπάλληλες.

«Κάποιοι άνθρωποι εν μέσω πανδημίας κατ ουσίαν εν διωγμό πήραμε τα βουνά. Είχαμε γυναίκες, παιδιά, μια κοπέλα ήταν έγκυος ανύπαντρη. Την ξεγέννησα στην ερημιά. Η γυναίκα μου ήρθε αντιμέτωπη με έναν λύκο. Περάσαμε δύσκολα. Όταν έστρωσε η κατάσταση και με ένα κινητό αφής και σιγά σιγά αρχίσαμε να ενημερωνόμαστε για το που πάει ο κόσμος που αφήσαμε. Σιγά σιγά και με ένα μικρό φωτοβολταϊκό φορτίζαμε και ένα λάπτοπ. Ήταν τα χρόνια που ο ίδιος εργαζόταν εξ αποστάσεως ως υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ερέτριας».

Η εποχή που στα περισσότερα βίντεο που ανέβαζε φορούσε στολή παραλλαγής και δοκίμαζε τα βέλη που έφτιαχνε.

«Ζω στην Ικαρία και θα πω κάποιες ενδεικτικές τιμές και συγκρίσεις που όμως ισχύανε σε όποια επαρχία και αν πήγα (και έχω γυρίσει την Ελλάδα από άκρο σε άκρο) για να καταλάβει ο αναγνώστης για τι μιλάμε. Ένα άλλο θέμα στην «φτήνια» της επαρχίας είναι οι υποτυπώδεις και πανάκριβες μετακινήσεις της. Ποτέ το χωριό που βρίσκεστε δεν θα τα έχει όλα (σχολείο για τα παιδιά, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες) διότι τότε θα ήταν…πόλη! Προσωπικά ας πούμε το σχολείο των παιδιών μου είναι ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Πρέπει να τα πάω το πρωί και να κάνω δύο χιλιόμετρα με το αμάξι (ένα να πάω και ένα να γυρίσω)και επίσης δύο χιλιόμετρα το μεσημέρι. Σύνολο 100 χιλιόμετρα τον μήνα μόνο για τα σχολεία των παιδιών».

Μετά την Ικαρία ο ίδιος και η οικογένειά του, καταλήγουν στην Ορεινή Κορινθία, με τους δικούς του ανθρώπους να ανησυχούν.

«Πανέξυπνος αλλά αυτοί τον χαλάσανε. Είναι αίρεση αυτοί και τα έχουν έτσι με τίτλους και με μια ιεραρχία. Αλλά σε αυτό που λένε για αιμομιξίες και τέτοια, ούτε καν. Δεν υπάρχει περίπτωση, το υπογράφω εγώ. Είναι ηθικός, καμία περίπτωση καμία», αναφέρει ο θείος του.

Ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» επιμένει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία πίσω από τον τρόπο ζωής που υιοθέτησε.

Με τις εικόνες και τις αναρτήσεις του, να δίνουν για ακόμα μια μέρα τροφή για συζητήσεις.

Τι λέει ο ίδιος

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS αφότου αφέθηκε ελεύθερος.

«Είχαμε ένα σκυλάκι και ήρθε η αστυνομία και το πήρε. Δεν ήταν νηστικό το σκυλί. Υπήρχε και δεύτερο σκυλί αλλά πήραν μόνο το ένα. Αισθάνομαι αδέλφια μου τους αδικημένους. Ήταν στο κρατητήριο ένας από την Αλβανία που είναι στην Ελλάδα 30 χρόνια, και τώρα θυμήθηκαν πως δεν έχει χαρτιά; Δεν είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά μας. Εγώ στο κελί ήμουν με έναν βιαστή. Ένας άνθρωπος που ήταν μεθυσμένος θα μπει στο ίδιο κελί με έναν βιαστή;».

Σε σχέση με το δείγμα DNA είπε:

«Το ζήτημα με το βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και για κάποιους που αντιστεκόμαστε θα βρίσκουν να λένε. Αυτή η δικαστική εντολή παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω μου. Όταν μας συνέλαβαν ήταν όλοι εκεί, και οι κόρες μουμ για 20 ώρες. Εάν υπήρχε κάτι ύποπτο δεν θα το είχαν βρει; Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίων των βιομετρικών».

Αναφερόμενος στην εξαφάνιση της γυναίκας και των παιδιών του είπε:

«Εγώ δεν είχα τηλέφωνο, δεν ξέρω τι γίνεται έξω. Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου. Θα πάω πρώτα να δω το παιδί μου στο ‘’Παίδων’’ να δω ότι είναι καλά. Μας διαλύουν την οικογένεια και μας παίρνουν τα παιδιά. Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ ζω στην Ευρώπη. Νομίζω πως δεν είναι εφικτό να μείνω εκεί που ήμουν. Έχει γίνει κέντρο διερχομένων».

Σχετικά με την εργασία του είπε:

«Εγώ κάνω τηλεργασία. Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω όταν εγώ τους φτιάχνω αυτά που αναβαίνουν στο υπουργείο. Κάνω μία δουλειά που διαρκεί καιρό. Έχω τη βάση του Δήμου στον υπολογιστή μου. Αν ζουσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα. Με 1.000 ευρώ καλούμε να ταΐσω 8 στόματα. Αυτό δεν είναι ακριβώς επιλογή».

Αναφερόμενος στη «Χρυσή Αυγή» είπε:

«Δεν ισχύει αυτό για τον Παναγιώταρο. Πριν από 15 χρόνια δεν ήταν καν κόμμα η Χρυσή Αυγή. Πριν από 15 χρόνια ήπια μία μπύρα με τον Παναγιώταρο αλλά δεν συζητάμε για το ότι με μεγάλωσε κουμουνιστής πριν από αυτό; Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024