Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Καμία παράταση για τη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές

Χατζηδάκης: Καμία παράταση για τη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές

Μιλώντας στην ΕΡΤNews ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρόκειται για «ένα γιγαντιαίο έργο, ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης»

«Καλούμε τους πάντες να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, δεν συζητάμε παράταση, θέλουμε η πρόοδος της διαδικασίας να συνεχιστεί» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαίο να προχωρήσει το έργο

Μιλώντας στην ΕΡΤNews ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρόκειται για «ένα γιγαντιαίο έργο, ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης» διευκρινίζοντας ότι αν δεν προχωρήσει υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας μας από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το συγκεκριμένο έργο είναι μόνο μία από τις συνολικά 11 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Σημείωσε μάλιστα ότι στόχος είναι να συνεχιστεί περαιτέρω η μείωση του ποσοστού φοροδιαφυγής, που πλέον είναι στο 15% (από 30% πριν μερικά χρόνια) και να φτάσει στο 9%.

Αναφερόμενος στο θέμα της παραοικονομίας, είπε ότι προφανώς είναι θετικό νέο η συρρίκνωσή της, τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα» αλλά μειώνεται όσο αυξάνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τόνισε μάλιστα ότι τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν 9,2% χωρίς αύξηση φόρων με «το γεγονός αυτό να οφείλεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Σημείωσε ωστόσο ότι η συρρίκνωση της παραοικονομίας οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως η Εργάνη, η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η μείωση της φορολογίας και ο ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός γενικότερα.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη σύστασή του προς τις τράπεζες για μικρότερες προμήθειες λέγοντας χαρακτηριστικά «ζητάμε από όλους να βοηθήσουν, να συμβάλλουν όλοι».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024