Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νόμιζε ότι κέρδισε μυθικό ποσό στο Powerball αλλά... προσγειώθηκε απότομα

Νόμιζε ότι κέρδισε μυθικό ποσό στο Powerball αλλά… προσγειώθηκε απότομα

Μήνυση στην αμερικανική λοταρία έκανε ο Τζον Τσικς, υποστηρίζοντας ότι του αρνήθηκαν άδικα το μεγάλο έπαθλο

Από «σκωτσέζικο ντους» πέρασε ένας άνδρας από την Ουάσινγκτον, ο οποίος την μία μέρα νόμιζε ότι είχε κερδίσει στο Powerball 320 εκατομμύρια δολάρια και την άλλη συνειδητοποίησε ότι οι αριθμοί στο σάιτ και στον λαχνό δεν ταίριαζαν με τους αριθμούς που κληρώθηκαν στην τηλεόραση,

Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με την Daily Mail, ο Τζον Τσικς μήνυσε το Powerball για 340 εκατομμύρια δολάρια, αφού ισχυρίστηκε ότι του αρνήθηκαν άδικα τα χρήματα του επάθλου παρά το γεγονός ότι είχε τους νικητήριους αριθμούς που εμφανίζονταν στην ιστοσελίδα.

Τα νούμερα όπως τα έγραφε το σαιτ

To ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζον Τσικς αγόρασε ένα δελτίο Powerball στις 6 Ιανουαρίου 2023 και επέλεξε τους αριθμούς του με βάση τα γενέθλια των μελών της οικογένειάς του. Δεν πρόλαβε να παρακολουθήσει τη κλήρωση της επόμενης ημέρας.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος ανακάλυψε στις 8 Ιανουαρίου ότι οι αριθμοί του ταίριαζαν με αυτούς που βρήκε στην ιστοσελίδα της λοταρίας της Ουάσινγκτον και είδε ότι είχε κερδίσει το τεράστιο έπαθλο των 320 εκατομμυρίων δολαρίων.

«’Ενθουσιάστηκα λίγο, αλλά δεν φώναξα, δεν ούρλιαξα. Απλά τηλεφώνησα σε έναν φίλο. Τράβηξα μια φωτογραφία όπως μου συνέστησε και αυτό ήταν όλο. Πήγα για ύπνο», δήλωσε ο Cheeks στο News4.

Κατόπιν τούτου, συνειδητοποίησε ότι οι αριθμοί στον ιστότοπο και το εισιτήριο δεν ταίριαζαν με τους αριθμούς που κληρώθηκαν στην τηλεόραση, παρόλο που οι αριθμοί του εμφανίζονταν στο διαδίκτυο για τρεις ημέρες, υποστηρίζει η αγωγή.

Άλλα νούμερα στο χαρτί

Τα αιτήματα του Τσικς από την Powerball

Σύμφωνα με την κατάθεση, η ανάδοχος εταιρεία της λοταρίας, Taoti Enterprises, έκανε ένα… «λάθος», δηλαδή δημοσίευσε λάθος αριθμούς κερδών στον ιστότοπο. Στη μήνυσή του, ο Τσικς ζήτησε από το Powerball να του καταβάλει τα κέρδη από το δελτίο που νόμιζε ότι είχε, συν επιπλέον 72.000 δολάρια ανά ημέρα τόκους «λόγω αδυναμίας πληρωμής».

Συνολικά το ποσό που απαιτεί ο Τζον Τσικς αντιστοιχεί σε περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από όλα αυτά, το τζακ ποτ αυξήθηκε στα 754,6 εκατομμύρια δολάρια, και ένας κάτοχος λαχνού κέρδισε το «χρυσό» έπαθλο στις 6 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι  σύμφωνα με τα U.S. News, οι πιθανότητες να κερδίσουν οι Αμερικανοί το Powerball είναι περίπου μία στα 292,2 εκατομμύρια, ενώ οι πιθανότητες να κερδίσουν το τζάκποτ Mega Millions είναι περίπου μία στα 302,6 εκατομμύρια…

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024