Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Powerball: Έδωσε 2 δολάρια και έγινε δισεκατομμυριούχος

Powerball: Έδωσε 2 δολάρια και έγινε δισεκατομμυριούχος

Ποιος είναι ο φόρος που πρόκειται να πληρώσει ο υπερτυχερός του Powerball

Μετά από τρεις μήνες και 39 κληρώσεις που κατέληγαν σε τζακ ποτ, βρέθηκε ο κάτοχος του λαχνού που κέρδισε το μυθικό ποσό των 1,08 δισ. δολαρίων, ο οποίος πωλήθηκε σε ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες. Οι νικητήριοι αριθμοί ήταν 7, 13, 10, 24, 11 και το Powerball ήταν 24.

Σύμφωνα με το CNN, ο τυχερός κάτοχος του λαχνού θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ ενός ετήσιου βραβείου που θα καταβληθεί σε δόσεις σε 29 χρόνια ύψους 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή μιας εφάπαξ πληρωμής 558,1 εκατομμυρίων δολαρίων, και τα δύο πριν από τους φόρους, σύμφωνα με το Powerball.

Από πού πωλήθηκε το νικητήριο δελτίο

Το έπαθλο της Τετάρτης κατατάσσεται ως το έκτο μεγαλύτερο τζακ ποτ της αμερικανικής λοταρίας και το τρίτο μεγαλύτερο τζακ ποτ του Powerball, πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ τζακ ποτ του Powerball ύψους 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κερδήθηκε πέρυσι στην Καλιφόρνια και το τζακ ποτ του Powerball ύψους 1,586 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κερδήθηκε το 2016, σύμφωνα με τη λοταρία.

Το νικητήριο δελτίο της Τετάρτης πωλήθηκε στο Las Palmitas Mini Market στο κέντρο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με τη Λοταρία της Καλιφόρνιας. Το ψιλικατζίδικο θα λάβει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια για την πώληση του νικητήριου λαχνού.

Η Angélica Menjívar, της οποίας η μητέρα είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι χαρούμενη για το μπόνους, αλλά δεν έχουν ακόμη σχέδια για το πώς θα το ξοδέψουν. Ο Nabor Herrera, ο οποίος εργάζεται στο κατάστημα, έμαθε ότι το κατάστημα πούλησε το νικητήριο λαχείο καθώς έφτανε στη δουλειά του το πρωί της Πέμπτης, με το αυτοκίνητό του πλαισιωμένο από δημοσιογράφους. «Δεν ήξερα, το μαθαίνω τώρα που με έχουν περικυκλώσει», είπε. «Δεν ήθελαν να με αφήσουν να παρκάρω».

Τρεις από τους πελάτες του Herrera αγόρασαν ένα μεγάλο μέρος των λαχνών, είπε, και ελπίζει ότι ο νικητής είναι ένας από τους πολλούς τακτικούς πελάτες του. Ανυπομονούσε να ελέγξει δύο δικούς του λαχνούς που είχε αγοράσει. «Ευλογημένος, δόξα τω Θεώ, κάποιος κέρδισε», είπε. «Παίρνουμε και εμείς ένα μικρό κομμάτι».

Προθεσμία για την διεκδίκηση των βραβείων

Στην Καλιφόρνια, οι νικητές του τζακ ποτ του Powerball έχουν ένα χρόνο για να διεκδικήσουν τα βραβεία τους. Έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες μετά την επικύρωση της αίτησής τους για να επιλέξουν ποια πληρωμή επιθυμούν.

Αν και ένα μόνο δελτίο κέρδισε το τζακ ποτ, οι παίκτες καλούνται να ελέγξουν τα δελτία τους για την πιθανότητα να κερδίσουν ένα από τα επτά άλλα είδη βραβείων που κυμαίνονται από 4 έως 2 εκατομμύρια δολάρια (ανάλογα με τους κανόνες της πολιτειακής λοταρίας).

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Powerball

Εκτός από τον μεγάλο νικητή της Τετάρτης, 36 λαχνοί που πωλήθηκαν σε 16 πολιτείες ταίριαξαν και με τις πέντε λευκές μπάλες για να κερδίσουν αυτά που στις περισσότερες πολιτείες θα είναι βραβεία 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Powerball.

Επτά από αυτούς τους λαχνούς πωλήθηκαν στην Καλιφόρνια, όπου τα βραβεία θα είναι 448.750 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της λοταρίας της Καλιφόρνιας. Τα μη τζακ ποτ βραβεία στην Καλιφόρνια ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των νικητών και τις πωλήσεις των λαχνών και έτσι θα διαφέρουν από τα σταθερά βραβεία που εμφανίζονται στον ιστότοπο του Powerball.

Πέρυσι, ένα μοναχικό τυχερό δελτίο – επίσης στην Καλιφόρνια – κέρδισε το τζακπότ-ρεκόρ του Powerball ύψους 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που πούλησε τον νικητήριο λαχνό έγινε ο ίδιος εκατομμυριούχος.

«Τσουχτεροί» οι φόροι για τα κέρδη από τους λαχνούς

Βέβαια, ο υπερτυχερός επιβαρύνεται από «τσουχτερή» φορολογία. Η αυτόματη παρακράτηση του ομοσπονδιακού φόρου έχει οριστεί στο 24% των κερδισμένων, με άλλο ένα 13% να επιβάλλεται ως φόρος εισοδήματος.

Ο νικητής θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό γιατί το δελτίο αγοράστηκε στην Καλιφόρνια, μία από τις ελάχιστες που δεν επιβάλλουν πολιτειακό φόρο στους νικητές των λοταριών. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει 631 εκατομμύρια δολάρια από 1,08 δισ. που κέρδισε.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024