Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μήνυσε τον νικητή των 2 δισ. στο Powerball γιατί του «έκλεψαν» το δελτίο

ΗΠΑ: Μήνυσε τον νικητή των 2 δισ. στο Powerball γιατί του «έκλεψαν» το δελτίο

Τα δελτία του Powerball κοστίζουν 2 δολάρια και οι νικητές έχουν δύο επιλογές είτε να λάβουν το πλήρες ποσό σε δόσεις, είτε ένα μικρότερο ποσό σε μία δόση.

Μήνυση στον υπερτυχερό που κέρδισε το ποσό ρεκόρ των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Powerball των ΗΠΑ κατέθεσε ένας άνδρας, καθώς όπως υποστηρίζει του έκλεψαν το δελτίο που κέρδισε.

Σύμφωνα με το BBC, ο Έντουιν Κάστρο που ζει στην Καλιφόρνια επέλεξε μία εφάπαξ πληρωμή στο τζακ ποτ του περασμένου Νοεμβρίου, λαμβάνοντας 997,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο πλέον ένας άλλος κάτοικος της Καλιφόρνια, ο Χοσε Ριβέρα κατέθεσε αγωγή στην οποία ανέφερε ότι τα χρήματα του επάθλου τού ανήκουν. Ο Κάστρο δεν έχει σχολιάσει την αγωγή, ωστόσο η Λοταρία της Καλιφόρνια ανέφερε πως είναι βέβαιη πως τα χρήματα του επάθλου δόθηκαν στον νόμιμο νικητή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον Φεβρουάριο η Λοταρία της Καλιφόρνια ανέφερε πως πάντα ελέγχει τα πρόσωπα που διεκδικούν χρήματα και ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διαδικασία που εφαρμόζει».

Από την πλευρά του ο Ριβέρα κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα, στην οποία ισχυρίζεται πως αγόρασε το τυχερό δελτίο στις 7 Νοεμβρίου 2022 και ότι του το έκλεψε αργότερα ένας άνδρας, ο οποίος πάντως δεν ήταν ο Κάστρο.

Η αγωγή πάντως δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς κατέληξε το δελτίο στα χέρια του Κάστρο.

Τι συμβαίνει με τα κέρδη του Powerball

Τα δελτία του Powerball κοστίζουν 2 δολάρια και οι νικητές έχουν δύο επιλογές είτε να λάβουν το πλήρες ποσό σε δόσεις που θα πληρωθούν σε 29 χρόνια, είτε όπως κάνουν σχεδόν όλοι να πάρουν ένα μέρος του ποσού σε μία δόση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζεται το 1992 στις 45 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και σε περιοχές δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, όπως το Πουέρτο Ρίκο και οι Παρθένες Νήσους.

Τα κέρδη από το παιχνίδι υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς φόρους μεταξύ 24% και 37% και στις περισσότερες στις περισσότερες περιπτώσεις σε πολιτειακούς φόρους.

Μόνο σε 10 πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια δεν υπάρχουν κρατικοί φόροι για τα κέρδη από τα λαχεία. Σε πολλές περιοχές, όπως στη Νέα Υόρκη, τα κέρδη υπάγονται επίσης σε δημοτικούς φόρους.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024