Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Σαουδική Αραβία θέλει και τη Ρόμα»

«Η Σαουδική Αραβία θέλει και τη Ρόμα»

Κοντά στο 1 δις ευρώ είναι έτοιμα για την αγορά και της ιταλικής ομάδας από τους Σαουδάραβες.

Ετοιμοι να μπουν και στην Ιταλία είναι οι Σαουδάραβες! Σύμφωνα με τη «La Repubblica», οι διαπραγματεύσεις με τους Friedkins έχουν ήδη ξεκινήσει με 900 εκατομμύρια στο τραπέζι για την αγορά των «Giallorossi».

Η σχέση της Ρόμα με τη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα επανάσταση και να αλλάξει το μέλλον του ιταλικού συλλόγου.

Μετά τη συμφωνία που έφερε το λογότυπο «Ryadh Season» στη φανέλα της ομάδας της «Αιώνιας Πόλης», η «La Repubblica» αποκάλυψε μια διαπραγμάτευση που θα αλλάξει την ιστορία της οντότητας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου των Ρωμαίων έχει ήδη ταξιδέψει στο Ριάντ για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις πέρα από το συμβόλαιο χορηγίας στη φανέλα, χάρη στο οποίο η Ρόμα θα λάβει 25 εκατομμύρια ευρώ σε δύο σεζόν.

Το ταξίδι του Έρικ Γουίλιαμσον, ενός έμπιστου ατόμου των ιδιοκτητών της Ρόμα, είναι άλλη μια ένδειξη για τη σημασία της στιγμής. Ο γενικός μάνατζερ των Φρίντκινς μετακινείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για καταστάσεις θεμελιώδους σημασίας. Το έκανε για την απόλυση του Μουρίνιο και το κάνει τώρα για το συμφέρον δύο αραβικών φορέων.

Το πρώτο είναι το ταμείο του Σαουδαραβικού κράτους PIF, το οποίο, είναι ήδη ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ. Αυτό όμως μπορεί να κάνει πίσω λόγω των κανόνων της UEFA που εμποδίζουν την πολυιδιοκτησία. Αντίθετα, μια επιχείρηση με τον Turki Alalshikh, πρόεδρο της Γενικής Αρχής Ψυχαγωγίας της αραβικής χώρας, φαίνεται πιο πιθανή.

Ως τώρα, οι Friedkins δεν θα ενδιαφερόντουσαν για πώληση και είχαν ήδη απορρίψει, το περασμένο καλοκαίρι, μια πρόταση που ήταν περίπου 500 εκατ. ευρώ από τη Μέση Ανατολή.

Τώρα όμως τα πράγματα μάλλον έχουν αλλάξει και το ξανασκέφτονται.

Η προσφορά των Αράβων θα φτάσει τα 900 εκατομμύρια ευρώ, συν 300 εάν το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης εγκρίνει το έργο για το νέο γήπεδο στην περιοχή Pietralata. Με τους «Giallorossi» στον όμιλό τους, οι Άραβες θα έμπαιναν στην καρδιά της Ιταλίας, ανοίγοντας και αυτή την αγορά.

«Πετροδολάρια για την επανεκκίνηση της Ρό,μα που σήμερα μιλάει αμερικανικά. Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και eβδομάδες: υπάρχουν φήμες για μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε – αλλά έχει διαψευστεί από την εταιρεία μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου – μεταξύ των Αράβων και των Friedkins για την πώληση της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έμαθε η Repubblica, οι Friedkins θα εκτιμούσαν μια συνεργασία με τους Αραβες παραμένοντας όμως στο τιμόνι της εταιρείας. Αλλά όποιος έφτασε στο σημείο να χτυπήσει την πόρτα του Νταν και του Ράιαν έχει άλλα σχέδια: ο στόχος είναι να πάρουν στα χέρια τους το 100% των μετοχών», τονίζει η «Ρεπούμπλικα».

Η Σαουδική Αραβία μέσω της Ρόμα όπου CEO είναι η Λίνα Σουλούκου, θέλει να ανοίξει την πόρτα στο ιταλικό σύστημα, στο Βατικανό. Να επηρεάζει τη γεωπολιτική του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι περισσότερο από τον αθλητικό κλάδο. Πάντα, όμως, με το βλέμμα στους λογαριασμούς. Πετροδολάρια, λοιπόν. Σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να κάνει τους πάντες χαρούμενους. Οι αγοραστές, έτοιμοι να εισέλθουν σε μια νέα αγορά. Και οι σημερινοί ιδιοκτήτες επίσης, γιατί το παιχνίδι που λέγεται «Ρόμα» κινδυνεύει να γίνει πολύ ακριβό δεδομένου ότι οι Friedkins έχουν ήδη ξοδέψει 850 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα. Ακριβό το σπορ…

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024