Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλωρίδης για Τέμπη: Προς Ιούνιο η δίκη καθώς οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες επιταχύνουν τη διαδικασία

Φλωρίδης για Τέμπη: Προς Ιούνιο η δίκη καθώς οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες επιταχύνουν τη διαδικασία

Η ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών, οπότε και καλούνται να απολογηθούν στην Ευρωπαία ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα τα 23 μη πολιτικά πρόσωπα, που είναι κατηγορούμενα για την περίφημη «Σύμβαση 717» που αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών αναμένεται γύρω στον Ιούνιο δεδομένου ότι αφαιρείται από την προδικασία η ανάγκη έκδοσης βουλεύματος

Η ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, μόλις σε έναν χρόνο, όταν για το Μάτι χρειάστηκαν πέντε χρόνια τόνισε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, προσθέτοντας ότι τον Ιούνιο κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει η δίκη.

Ο υπουργός δήλωσε παράλληλα ότι με το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και έρχεται προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα αφαιρείται από την προδικασία η ανάγκη εκδόσεως βουλεύματος με αποτέλεσμα όταν κλείσει η ανάκριση ο εισαγγελέας να οδηγήσει την υπόθεση στο ακροατήριο.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο έκτισης των ποινών και νομοθέτηση μίας σειράς μέτρων με σκοπό την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης.

Οι κατηγορούμενοι

  • 14 δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις. Δύο εξ αυτών κατηγορούνται, επίσης, για ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον·
  • 4 δημόσιοι υπάλληλοι της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων·
  • 5 νόμιμοι εκπρόσωποι και υπάλληλοι της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024