Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από συγγενή θύματος των Τεμπών: «Ψευδορκεί, είναι αλαζόνας και υπερόπτης»

Οργή κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από συγγενή θύματος των Τεμπών: «Ψευδορκεί, είναι αλαζόνας και υπερόπτης»

«Ο πόνος μας δεν είναι βουβός» διαμηνύει στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών η Σμαρώ Οικού, αδερφή του αδικοχαμένου 28χρονου Δημήτρη - «Δεν έχει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν»

Οργή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και κατηγορίες περί προκλητικής συμπεριφοράς στην εξεταστική επιτροπή για«τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», εξαπέλυσε η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή πως έχει συνομιλήσει με συγγενείς των θυμάτων των οποίων «ο πόνος τους είναι βουβός». Ακόμη, τόνισε πως στη δική του περίπτωση «βάσει του άρθρου 86 δεν τίθεται θέμα άρσης ασυλίας».

«Δεν έχει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν. Ψευδορκεί»

«Ο πόνος μας δεν είναι βουβός», ανέφερε στο MEGA η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ταξίδευε με την επιβατική αμαξοστοιχία ως επιβάτης.

«Είμαστε σε επαφή γύρω στις 38 οικογένειες. Δεν υπάρχει βουβός πόνος σε κανέναν. Ίσα ίσα έχουμε φωνή και βγαίνουμε μπροστά. Δεν ξέρω καν ποιος είχε την υπομονή να συναντηθεί μαζί του (σ.σ.: με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή). Δεν έχω ακούσει από κανένα συγγενή ότι έχει μιλήσει μαζί του», ανέφερε η Σμαρώ Οικού.

Όπως αναφέρει η ίδια ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι προκλητικός. «Δεν έχει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν. Ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτα. Γνώριζε, είχαν κατατεθεί εξώδικα που αποδεικνύουν ότι γνώριζε. Αν δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος θα ήταν. Δεν γίνεται να είσαι υπουργός και να μην γνωρίζεις», συμπλήρωσε η κ. Οικού.

Η ίδια χαρακτήρισε αισχρή την τοποθέτησή του στην εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας πως το ύφος του ήταν «υπεροπτικό, αλαζονικό και είχε τη σιγουριά του νικητή». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το επόμενο είναι να μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή παίρναμε ένα μέσο σταθερής τροχιάς καθημερινά. Το ύφος που είχε στην εξεταστική είναι εκείνου που είναι σίγουρος ότι δεν θα δικαστεί για αυτό που πρέπει».

«Λείπουν βασικοί μάρτυρες»

Στη συνέχεια η Σμαρώ Οικού ανέφερε πως από την εξεταστική επιτροπή λείπουν βασικοί μάρτυρες, όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας.

«Μιλάμε για μία εξεταστική επιτροπή φοβερά ελεγχόμενη. Λείπουν βασικοί μάρτυρες, λείπει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, που είχε ηγηθεί όλης της διαδικασίας και έχει καταθέσει τα εξώδικα. Δεν θα ακούσουμε ποτέ την πλευρά των μηχανοδηγών, των εργαζόμενων», υπογράμμισε.

«Η απόλυτη συγκάλυψη του εγκλήματος»

Όσον αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δεν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, η αδερφή του αδικοχαμένου 28χρονου υποστήριξε ότι είναι δειλός.

«Έκανε χρήση ενός δικαιώματος που είχε. Ξέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που στην ουσία τον στοχοποιούν και ένα από αυτά είναι το μπάζωμα του χώρου. Είναι η απόλυτη συγκάλυψη σε όλο το έγκλημα», ανέφερε η Σμαρώ Οικού.

Η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού ανέφερε πως οι οικογένειες των θυμάτων είναι τρομερά απογοητευμένοι «Βιώνουμε για άλλη μία φορά στο πετσί μας ότι δικαίωση σε αυτή τη χώρα δεν θα βρούμε. Υπάρχουν οι νόμοι, αλλά ο τρόπος που γίνεται η χρήση τους δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα δικαίωσης για εμάς», κατέληξε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024