Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφακιά: Youtuber με θέμα το ψάρεμα ο ένας από τους δύο που πνίγηκαν με το κανό

Σφακιά: Youtuber με θέμα το ψάρεμα ο ένας από τους δύο που πνίγηκαν με το κανό

Έδινε πληροφορίες για τεχνικές ψαρέματος.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη, για τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους όταν πήγαν για ψάρεμα και παρασύρθηκαν στα ανοιχτά των Σφακιών με το κανό τους. Αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου από το Ρέθυμνο. Λίγο μετά, βρέθηκε το άψυχο κορμί του άνδρα μεταξύ Γαύδου και Πλακιά και αργότερα εντοπίστηκε και ο 44χρονος φίλος του.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη τους για τη θάλασσα που  ο ένας από τους δύο φίλους είχε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο youtube όπου ανέβαζε βίντεο από τις «επιτυχίες» του στο ψάρεμα.

Έδινε πληροφορίες σε νέους και παλιούς για τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν, τα καλάμια, αλλά και την εποχή που θα συναντήσουν συγκεκριμένα ψάρια. Το τελευταίο του βίντεο το ανέβασε 8 μήνες πριν, όπως αναφέρει το cretapost.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν οι δύο φίλοι είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις αρχές και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε με τις αρχές να παλεύουν με τον χρόνο για να τους βρουν. Στις έρευνες συμμετείχαν drone με θερμικές κάμερες, περιπολικά και ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού, ιδιώτες, αλιευτικά και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αρκετές ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Γαύδου και του Πλακιά. Και οι δύο σοροί ανασύρθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Σφακίων.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024