Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αδερφή του παλαιοχριστιανού προτρέπει: Μανώλη κάνε τεστ DNA, παιδιά εμφανιστείτε και «βουλώστε» τα στόματα

Η αδερφή του παλαιοχριστιανού προτρέπει: Μανώλη κάνε τεστ DNA, παιδιά εμφανιστείτε και «βουλώστε» τα στόματα

Η αδερφή του είπε πως δεν ήξερε ούτε για τα λαγούμια, ούτε ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο -«Λατρεύει τα παιδιά του, δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας» - Γιατί αρνείται να δώσει δείγμα ταυτοποίησης

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για τις συνθήκες που διαβιεί με την οικογένεια του μέσα σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Η αδερφή του 45χρονου δηλώνει πλήρη άγνοια τόσο για τη διαβίωση μέσα στα λαγούμια, όσο και για την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο – «Δεν ξέρω πού είναι η Σεβαστή και τα παιδιά, ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας»

Προσώρας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ αύριο θα περάσει το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Κορίνθου για να απολογηθεί.

Όσα λέει για τον «παλαιοχριστιανό» αδερφό της

Η αδελφή του, Δήμητρα Καλαϊτζιδάκη, μιλώντας στο Live News, χαρακτήρισε τον 45χρονο «άξιο και καλό παιδί, που αγαπάει πολύ τη φύση. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή, παρόλο που σπούδασε καθηγητής μουσικής».

Για εκείνη ο Μανώλης «είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Αγαπάει πολύ τα παιδιά του και τον ανιψιό του, τον γιο μου δηλαδή».

Αναφερόμενη, στην εισαγγελική διαταγή για διενέργεια τεστ DNA στην οικογένεια, η ίδια ανέφερε ότι θύμωσε, όταν έγινε λόγος για αιμομιξία από τα ΜΜΕ. Για αυτόν το λόγο, ζητάει από τον αδερφό της να δώσει δείγμα ταυτοποίησης για να «βουλώσει» στόματα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Θα του πρότεινα για να φανεί η αλήθεια να το κάνει. Μανώλη, σου το ζητάω σαν χάρη. Ξέρω ότι με ακούς. Δέξου να το κάνεις», σημείωσε.

«Είδα τα λαγούμια πρώτη φορά στην τηλεόραση»

Στη συνέχεια, η κ. Καλαϊτζιδάκη τόνισε ότι δεν ξέρει γιατί δεν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο, ενώ ξεκαθάρισε ότι «στις βιντεοκλήσεις βλέπαμε το τροχόσπιτο, που όλοι γνωρίζουμε. Τα παιδιά ήταν ντυμένα, φροντισμένα, με τα βιβλία τους. Τους στέλναμε και εμείς πράγματα. Τα λαγούμια τα είδα και εγώ πρώτη φορά στην τηλεόραση. Έπεσα από τα σύννεφα».

Τέλος, σχετικά με το πού μπορεί να είναι η Σεβαστή και τα παιδιά, η ίδια απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι. Στην αρχή υπέθετα ότι μπορεί να είναι στην μητέρα της, αλλά η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν τους φιλοξενεί. Δεν μπορεί να πάει το μυαλό μου πού είναι. Θα ήθελα να της πω ότι την παρακαλώ πολύ να εμφανιστεί. Είμαστε όλη η οικογένεια εδώ. Ξέρουν ότι τους αγαπάμε και είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν».

Πώς εξηγεί ο δικηγόρος του 45χρονου την άρνησή του να κάνει τεστ DNA

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» συνελήφθη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που σημειώθηκε Κυριακή (18/2) στην περιοχή, συνοδεία δικαστικού και κοινωνικού λειτουργού, για να διαπιστωθεί εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τη διαβίωση των ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Αρχικά ο 45χρονος προσήχθη, ενώ στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς ο άνδρας προέβη σε αντίσταση κατά των Αρχών.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Ο δικηγόρος του 45χρονου πατέρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Live News, όπου σχολίασε την απόφαση του πατέρα να αρνηθεί να δώσει δείγμα DNA για εξέταση.

«Ενημέρωσα τον εντολέα μου ποια είναι τα δικαιώματά του κι από εκεί είναι στου ιδίου την αυτοδιάθεση -επειδή είναι αρνητής όλων αυτών των βιολογικών ενεργειών- να μην δώσει δείγμα, παρά την προτροπή τη δική μου».

Και τόνισε ο συνήγορος του 45χρονου: «Μην προστρέξει κάποιος να πει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει γιατί είναι ένοχος».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024