Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ψευδώνυμο στο διαδίκτυο ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» - Οι... 4 ειδικότητες με τις οποίες συστήνεται

Με ψευδώνυμο στο διαδίκτυο ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – Οι… 4 ειδικότητες με τις οποίες συστήνεται

Χρυσαυγίτης και Ορθόδοξος Ρωμιός ο 45χρονος που ζει στα λαγούμια με τα αγρίμια, όπως λέει - Το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα και οι... συνταγές για νόστιμη χορτόπιτα

Ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» -έχοντας απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα για το modus vivendi που ακολουθεί- και πλέον παραμένει υπό κράτηση,  συστήνεται στο Facebook ως συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα, όπως γράφει, Ορθόδοξος Ρωμιός.

Μέχρι και πριν από λίγες μέρες έκανε αναρτήσεις, με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και το περιεχόμενό τους, που έκανε επί σειρά ετών, να αποκαλύπτουν πτυχές του χαρακτήρα και της δράσης του.

Η «Χρυσή Αυγή», τα εμβόλια για την Covid-19 και οι συνταγές

Με δικό του διαδικτυακό blog, γεμάτο κείμενα κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό, και σελίδα στο YouTube, που έδινε συμβουλές ακόμα και για τα χόρτα που πρέπει να μαζέψει κανείς για να φτιάξει μια νόστιμη χορτόπιτα.

Στην Ικαρία το 2016, με στολή παραλλαγής απέναντι από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου που καταγράφει τους μονολόγους, τις κινήσεις και τις εκφράσεις του. Είναι η εποχή που ο ίδιος είχε φύγει από το σχολείο, που εργαζόταν ως μουσικός στην Αθήνα, και δεν έκρυβε την υποστήριξή του, στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που τότε βρισκόταν στο κοινοβούλιο.

Σε βουνά, μέσα στη φύση, με γυαλιά ηλίου και τον κατάλληλο εξοπλισμό στις τσέπες και στα χέρια του, μιλούσε για τα βότανα και τα χόρτα.

«Οι παραθρησκευτικές οργανώσεις τον άλλαξαν» λένε συγγενείς του 45χρονου που παραμένει κρατούμενος μέχρι την αυριανή τουν απολογία

Είναι τα χρόνια, που όπως έχουν αναφέρει στο Live News συγγενείς και άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον, ερχόταν σε καθημερινή επαφή με μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, που τον επηρέασαν και τον έκαναν, όπως λένε, να αλλάξει.

«Είμαστε αυτοί που φύγαμε, που ζούμε στα βουνά παρέα με τα αγρίμια. Δεν το είπαμε απλώς. Το κάναμε. Ζούμε πρωτόγονα όπως οι παλιοί. Δύσκολα αλλά με αξιοπρέπεια χωρίς το άγχος τις κοινωνίας αλλά με τον πόνο τις βιοπάλης στην ύπαιθρο. Αυτοί που πάντα ήμασταν αρνητές στα όλα. Με τα χρόνια μας ξέχασαν οι άνθρωποι και τους ξεχάσαμε και εμείς, αλλά ξέρετε κάτι; Δεν μας ξέχασε ο Θεός».

Εντύπωση στους αστυνομικούς, που ξεψαχνίζουν τις διαδικτυακές του σελίδες, προκαλεί το γεγονός πως ο 45χρονος πλέον, δήλωνε από τότε, πατέρας 8 παιδιών.

Από τα βουνά της Ικαρίας, στους Δήμους Ηλιούπολης και Ερέτριας ως υπάλληλος καθαριότητας, αμέσως μετά στην Ορεινή Κορινθία μέσα στο λαγούμι που έφτιαξε και ξενάγησε την κάμερα του Live News και πλέον κρατούμενος, μέχρι την αυριανή του απολογία.

Χθες το βράδυ ο 45χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και ζήτησε να φάει πίτσα.

Αναζητούνται ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πιστοποιητικά για τα παιδιά

Όλα αυτά την ώρα που τα παιδιά και η σύζυγός του παραμένουν για ακόμα μια μέρα άφαντοι. Φυγαδεύτηκαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου και μέσα στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας παρέμεινε ο πατριάρχης της οικογένειας των αυτοαποκλούμενων παλαιοχριστιανών με τον 15χρονο γιο του, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τα μέλη της οικογένειας που αγνοούνται, δεν έχουν αποδώσει.

Ο 45χρονος αρκέστηκε να πει για τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο με τη μητέρα τους, χωρίς όμως να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα παιδιά, αναζητούνται ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πιστοποιητικά που να τα συνδέουν με τον 45χρονο.

Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία παρανομία αναφορικά με τον τρόπο που επέλεξε να ζήσει με την οικογένειά του.

Οι Αρχές όμως εστιάζουν στις συνθήκες που υποχρεώθηκαν να ζήσουν τα μικρά παιδιά τους και στο γεγονός πως δεν πήγαιναν σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η επαγγελματική πορεία του 45χρονου. Από τον δήμο Ηλιούπολης που είχε προσληφθεί ως υπάλληλος καθαριότητας, πήρε μετάταξη το 2020 για τον Δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 € καθαρά μηνιαίως.

Οι αποκαλύψεις για τον 45χρονο συνεχίζονται, με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναρτήσεις του, στο πέρασμα των χρόνων, να βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο.

Το «άλλο πρόσωπο» του 45χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο πατριάρχης της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» αύριο αναμένεται να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα, ενώ θα γίνει και εξέταση DNA για το αν είναι δικά του τα παιδιά. Μάλιστα, η κόρη του έχει ένα μωρό, αλλά δεν απαντάει για την πατρότητά του.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του στο Live News, τονίζει ότι δεν πρόκειται να δώσει δείγμα για να γίνει ταυτοποίηση DNA, καθώς είναι αρνητής αυτών των διαδικασιών. Όπως είπε, ούτε βιομετρικές εξετάσεις έχει κάνει, αλλά ούτε και εμβόλιο.

Επίσης, λέει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα παιδιά του και περιμένει αύριο να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του για να μάθει την τύχη τους.

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι υπήρξε μέλος στη «Χρυσή Αυγή», απαντά ότι «έκανα παρέα με έναν άνθρωπο. Αυτό δεν σημαίνει κάτι».

Όσα είπε στο Live News

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024