Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εντάχθηκε περιοχή της Κηφισιάς στο σχέδιο πόλης - Στον Γέρακα ιδιοκτήτες περιμένουν σχεδόν 50 χρόνια

Εντάχθηκε περιοχή της Κηφισιάς στο σχέδιο πόλης – Στον Γέρακα ιδιοκτήτες περιμένουν σχεδόν 50 χρόνια

Ευκαιρία για ανάπτυξη σηματοδοτεί η επανένταξη περιοχής της Κηφισιάς στο σχέδιο πόλεως.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανένταξης στο σχέδιο πόλης, της περιοχής «ΟΥΛΕΝ-Βαριές»επιλύοντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και μια πολυετή πολεοδομική εκκρεμότητα.

Κατόπιν ενεργειών της δημοτικής αρχής με τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εγκριτικές αποφάσεις, ενώ άμεση ήταν και η συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά που όταν διαπίστωσε την αρτιότητα του φακέλου, υπέγραψε και το Προεδρικό Διάταγμα.

Η περιοχή παραδίδεται στους δημότες, έχοντας ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό με καλή ρυμοτομία που σε συνδυασμό με τους αρκετούς κοινόχρηστους χώρους θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Στο Γέρακα ιδιοκτήτες περιμένουν 40 χρόνια

Και ενώ στο Δήμο Κηφισιάς επιλύθηκε ένα σοβαρό πολεοδομικό ζήτημα, στο Δήμο Παλλήνης εξακολουθούν ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή ΔΕΣΗ του Γέρακα να παραμένουν τα οικόπεδα τους εκτός σχεδίου πόλεως εδώ και ….σχεδόν 50 χρόνια. Και δεν είναι υπερβολή αυτό. Ιδιοκτήτης οικοπέδου μας ενημέρωσε ότι το οικόπεδο του το αγόρασε το μακρινό 1984 και από τότε έχουν συμβεί τα ακόλουθα: Πέρασε δρόμος αφαιρώντας του τμήμα του οικοπέδου, το καθαρίζει κάθε χρόνο από τα χόρτα, πληρώνει τις εισφορές του και το οικόπεδο αυτό ακόμη – εδώ και χρόνια δηλαδή – παραμένει στη τρίτη φάση ένταξης. Και ενώ στα 5 μέτρα από το δικό του σπίτι χτίζονται κανονικά και με τον νόμο σπίτια.

Η νέα δημοτική Αρχή Παλλήνης, είπε στο in πως είναι ένα θέμα που σκοπεύει να «τρέξει» άμεσα με σκοπό να δώσει στους δεκάδες ιδιοκτήτες την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Βέβαια το ίδιο έλεγε και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Τι περιμένουν άραγε. «Ίσως περιμένουν να πουληθούν πρώτα όλα τα προς διάθεση σπίτια και μετά να εντάξουν νέες περιοχές» σκέφτονται κάποιοι.  Η συγκεκριμένη βέβαια περιοχή έχει και άλλα προβλήματα όπως λένε κάτοικοι. Ανεπαρκή φωτισμό, πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μια ανάσα από τα σπίτια. Και για τους πυλώνες ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης έχει πει πως θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει. Για να δούμε τελικά. Στην πολύπαθη περιοχή του ΔΕΣΗ στο Γέρακα θα έχουμε κάποιο νέο για όλα αυτά;

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024