Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Πρώην Χρυσαυγίτης και πρωτοπαλίκαρο του Παναγιώταρου ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

Κορινθία: Πρώην Χρυσαυγίτης και πρωτοπαλίκαρο του Παναγιώταρου ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

Όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς ήταν «πρωτοπαλίκαρο» του Ηλία Παναγιώταρου, φυλακισμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Πριν από την «αυτοεξορία» του στην ορεινή Κορινθία, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας που δηλώνει ως «παλαιοχριστιανοί» έκανε αποκαλύψεις για τη ζωή του.

Ο 46χρονος, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ζούσε πρόσφατα στην Αθήνα και εργαζόταν εκεί.

Όπως ανέφερε μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη, στην περιοχή που έμενε και εργαζόταν, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς ήταν «πρωτοπαλίκαρο» του Ηλία Παναγιώταρου, φυλακισμένου στελέχους της ΧΑ, σύμφωνα με το MEGA.

Μάλιστα καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του να φύγει από την Αθήνα, φέρεται να έχει παίξει ένα επεισόδιο μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών, στο οποίο ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε άσχημα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς ήταν «πρωτοπαλίκαρο» του Ηλία Παναγιώταρου

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Ο 45χρονος πέρασε το βράδυ της Κυριακής στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου, ενώ για τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας είπε στις Αρχές πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο με τη μητέρα τους, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο 15χρονος γιος της οικογένειας ανέφερε πως έχει παρακολουθήσει όλες τις τάξεις του δημοτικού και την πρώτη τάξη του γυμνασίου, ενώ έπειτα δεν συνέχισε τη φοίτησή του λόγω του τρόπου ζωής που ακολουθεί η οικογένεια.

Ο 15χρονος γιος της οικογένειας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, ενώ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των άλλων παιδιών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Άφαντα τα παιδιά

Ο πατέρας κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου.  Σε βάρος του, μετά τη σύλληψή του, έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Ωστόσο, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε τη μεταφορά του ανήλικου στο «Παίδων».

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να εξετασθεί τι θα γίνει και με την επιμέλεια των παιδιών εφόσον δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα παιδιά που παραμένουν άφαντα από το πρωί όταν πήγαν οι αρμόδιες Αρχές να ελέγξουν τον χώρο που μεγαλώνουν.

Μέσα στα λαγούμια εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος, καθώς και μια 19χρονη από την Άρτα που δηλώνει φίλη της οικογένειας.

Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά 6 και 13 ετών, η 22χρονη με το 8 μηνών βρέφος της και η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024