Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο «παλαιοχριστιανός» πατέρας

Κορινθία: Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο «παλαιοχριστιανός» πατέρας

Παραμένει κρατούμενος - Όπως αποκαλύφθηκε ο 45χρονος ήταν δημοτικός υπάλληλος που δούλευε με τηλεργασία

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πατέρας στην Κορινθία, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

O 45χρονος ήταν υπάλληλος σε δήμο της Εύβοιας και παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως

Ο 45χρονος, που παραμένει κρατούμενος, το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που τα μικρά παιδιά της οικογένειας παραμένουν άφαντα, νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πώς αυτή η οικογένεια βιοπορίζεται.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, το 2020 έγινε μετάταξη του 45χρονου στον δήμο για λόγους υγείας.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση», εξήγησε ο κ. Γουρνής προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου πρόσθεσε ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 46χρονο προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς εργασίας του στον δήμο, με ποιο νομικό πλαίσιο εργάζεται ή αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται.

Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο

Επεισόδιο εκτυλίχθηκε έξω από το λαγούμι που έμενε η οικογένεια των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία, με φίλο της οικογένειας να επιτίθεται σε τηλεοπτικό συνεργείο την ώρα της ζωντανής μετάδοσης.

Συγκεκριμένα, την ώρα που συνεργείο του ΑΝΤ1 μετέδιδε ζωντανή εικόνα από το σημείο, πλησίασε ένας άνδρας και άρπαξε την κάμερα από την οπερατέρ με τον δημοσιογράφο να τον καλεί να την δώσει πίσω ώσπου η σύνδεση διακόπηκε.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν κάποιος που έχει βάλει η οικογένεια να προσέχει τον χώρο.

«Είμαστε καλά, μας έχει πάρει την κάμερα. Την έβαλε μέσα στο λαγούμι αλλά δεν θέλουμε να μπούμε εκεί γιατί είναι ιδιωτικός χώρος. Ο κύριος καλό θα είναι να δώσει την κάμερα γιατί και η οπερατέρ τη δουλειά της κάνει» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Το ενδεχόμενο της αιμομιξίας

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία ανέφερε στο MEGA ότι οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο.

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουν εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024