Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Το μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» - Ακατάλληλες οι συνθήκες στα λαγούμια

Κορινθία: Το μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Ακατάλληλες οι συνθήκες στα λαγούμια

Οι Αρχές προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τι συμβαίνει με τα μικρά παιδιά της οικογένειας και την 22χρονη κόρη τους που έχουν εξαφανιστεί

Την απομάκρυνση των παιδιών από τα λαγούμια και τις κατακόμβες της ορεινής Κορινθίας αναμένεται να διατάξουν οι εισαγγελικές Αρχές μετά την αυτοψία και τον επιτόπιο έλεγχο που έγινε σήμερα το πρωί στην οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών».

Σύμφωνα με το MEGA από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά είναι ακατάλληλες και αναμένεται να μεταφερθούν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να αλλάξουν περιβάλλον με την οικογένειά τους και διασφαλιστεί ότι θα πηγαίνουν σχολείο.

Άφαντα τα παιδιά

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να εξετασθεί τι θα γίνει και με την επιμέλεια των παιδιών εφόσον δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα παιδιά που παραμένουν άφαντα από το πρωί όταν πήγαν οι αρμόδιες Αρχές να ελέγξουν τον χώρο που μεγαλώνουν.

Μέσα στα λαγούμια εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος, καθώς και μια 19χρονη από την Άρτα που δηλώνει φίλη της οικογένειας.

Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά 6 και 13 ετών, η 22χρονη με το 8 μηνών βρέφος της και η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Στον εισαγγελέα ο 45χρονος

Ο 45χρονος συνελήφθη, ενώ κάποια στιγμή φέρεται να είπε ότι τα παιδιά είναι σε ασφαλές μέρος κοντά στην πεθερά του χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Ο πατέρας κρατείται στην Ασφάλεια Κορίνθου και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Ο 45χρονος συνελήφθη για απείθεια στο νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος το απόγευμα της Κυριακής με συμβατικό όχημα της Αστυνομίας συνοδευόμενος από την 19χρονη φίλη της οικογένειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» μετά από εντολή εισαγγελέα.

Τι ερευνά η Αστυνομία

Πέρα από τις έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών, η Αστυνομία μετά και την εισαγγελική παρέμβαση ερευνά τις συνθήκες γέννησης των παιδιών.

Αυτό που έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και δημιουργεί υποψίες ότι ίσως να συμβαίνει και κάτι άλλο με αυτή την οικογένεια, είναι η συμπεριφορά της οικογένειας για το παιδί ή τα παιδιά της 22χρονης.

«Αγνώστου πατρός»

Μέχρι τώρα κανείς δεν λέει ποιος είναι ο πατέρας του βρέφους, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν και το 6χρονο παιδί έχει γεννηθεί από την ίδια ή είναι αδέρφια.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι είναι αγνώστου πατρός.

Επίσης προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι η οικογένεια έσπευσε να κρύψει αυτά τα παιδιά.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και είναι ενδεικτικό ότι με την χθεσινή εισαγγελική εντολή κατεπείγουσας έρευνας ζητείται εκτός των άλλων να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις των παιδιών όπως ορίζει ο νόμος με το πιστοποιητικό γέννησης και να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι γονείς τους.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024